Отново закъсняваме и сме в изолация, оставени сами някъде в

...
Отново закъсняваме и сме в изолация, оставени сами някъде в
Коментари Харесай

Плевнелиев: Отново закъсняваме и сме в изолация, оставени сме сами в периферията

" Отново закъсняваме и сме в изолираност, оставени сами някъде в периферията. Не това е вярното решение за България. Така беше и с тематиките за пандемията, за Република Северна Македония, за рецесията с Украйна ". Това съобщи пред Росен Плевнелиев, президент на България от 2012 до 2017 година, който е отличен като Личност на годината на Украйна през 2015 година, пред.

По думите му с войната на Русия в Украйна светът е станал черно-бял: " Не Украйна е в Русия, а Русия е в Украйна и бомбардира учебни заведения, театри, детски градини, избива почтени хора. Крайно време е българските политици да вземат решение по този въпрос. Което значи, че би трябвало и да възпитават българите.... България би трябвало да помогне на Украйна ".

Плевнелиев посочи, че към 2/3 от българите са за почтено и интензивно участие на България в Европейски Съюз и НАТО и за поддръжка на Украйна, само че доста политици не престават да се заиграват с малцинствени групи, извънредно реакционно настроени. Коалицията може да се разпадне, в случай че Българска социалистическа партия се отдръпна поради вероятно решение за военно-техническа помощ за Украйна, счита той и разяснява:

" Тази невъзможна коалиция, която е основана само на омразата и на изчегъртването, би трябвало да се крепи всеки ден. И напред ли ще се крепят по същия метод - на цената на изолацията на България и на цената на взаимни отстъпки на нашето участие в Европейски Съюз, НАТО и бъдещо участие в еврозоната.... Това ни обрича на беднотия и на неустойчивост ". Росен Плевнелиев попита за какво не е бил извършен спор всъщност за избор на шеф на Българска народна банка и за влизане на страната ни в еврозоната.

Според него съдружното държавно управление на Кирил Петков е едно от най-слабите, които в миналото е имала България, наред с тези на Жан Виденов и на Пламен Орешарски: " Общото сред тях е, че постоянно Българска социалистическа партия играе водещата роля и всички ги слушат и се преценяват ".

Той прикани да бъде тествано " това паническо уволняване управлението на държавния оръжеен търговец " Кинтекс ", тъй като, съгласно Плевнелиев, това е доказателство, че са изнасяни косвено оръжия за Украйна: " Управляващите би трябвало почтено да излязат и да кажат, че косвено изнасяме оръжия за Украйна - първо през Фонда в Европейски Съюз, доставящ оръжия, в който България заплаща вноската си, второ - явно е имало подобен проблем и през " Кинтекс ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР