Отново високопоставен американски служител е в Близкия изток, настоявайки за

...
Отново високопоставен американски служител е в Близкия изток, настоявайки за
Коментари Харесай

Преговорите за заложници между Израел и Хамас тестват дипломатическата мощ на САЩ

Отново почитан американски чиновник е в Близкия изток, настоявайки за договорка за прекъсване на войната в Газа и обезпечаване на освобождението на израелските заложници, държани от Хамас.

Този път това е съветникът на Белия дом Брет Макгърк, който идва в Израел в четвъртък. Миналата седмица шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Бил Бърнс – основният медиатор на Съединени американски щати в договарянията за заложниците – се срещна с израелски шефове на шпионажа и катарски и египетски чиновници в Кайро.

Този кръг от полемики приключи с нищожен прогрес. Ден след срещата израелският министър председател Бенямин Нетаняху повтори, че няма да се подчини на „ заблудните “ претенции на Хамас и даде обещание да упорства за „ цялостна победа “.

Но пътуването на МакГърк е сигнал за отчаянието на администрацията на Байдън да реализира договорка отвън линията. Мотивацията е освен да се освободят заложниците, само че и като средство за прекъсване на спора, особено когато Нетаняху заплашва да стартира атака против Рафа, градът в Газа, където пов...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР