Отново вали сняг в страната. Има ли къде да се

...
Отново вали сняг в страната. Има ли къде да се
Коментари Харесай

Община Търговище осигури къща, в която бездомни да се приютят

Отново вали сняг в страната. Има ли къде да се скрият от студа хората без дом или изпадналите в затруднено състояние? В Община Търговище публично няма Кризисен център и за тази цел се употребява една къща, отворена от локалната администрация за това къде могат да се приютят бездомните, оповестява Нова тв.

Трима души са под надзора на общински чиновник от 19.00 ч. вечерта до 6.00 ч. сутринта. Осигурени са отоплителни материали и условия за нощуване.

" Приемането в този център става, откакто нуждаещите се преминат през Центъра за незабавна помощ и оттова се издаде документ, че са здрави. Ако този човек продължи по-дълго време, всеки четвъртък би трябвало да отиде до Центъра за незабавна помощ, където да му изведат документ, че е здрав. Ако патрулиращия служител на реда откри някъде изпаднал скитник, те също го карат до Центъра за незабавна помощ ", сподели основният специалист " Сигурност " в общината Кирил Керев.

От средата на ноември измежду скитащите хора в Търговище са майка и наследник от Попово, както и гражданин на Омуртаг.

Подобни места за заслон през студените зимни дни са образувани и в селата от общината, множеството от които се обитават в постройките на кметствата по места.

" Поддържат се от кметовете на обитаемоте места. Те знаят какво би трябвало да създадат, с цел да могат хората да се усещат уютно в тази неволя, в която ги сполетява през зимната конюнктура ", съобщи секретарят на Община Търговище Христалина Халачева.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР