Отново в парламента не бе допуснат закон на опозицията да

...
Отново в парламента не бе допуснат закон на опозицията да
Коментари Харесай

Отново бе отложен Законът за кредитиране на студентите

Отново в Народното събрание не бе позволен закон на опозицията да влезе в седмичната стратегия на Народното събрание. Този път бе отхвърлено предлагането на Българска социалистическа партия да се гледа Законът за кредитирането на студенти и докторанти.

Проектът е импортиран от социалиста Лало Кирилов и планува по-ниски лихви за студенските заеми. Според препоръчаните промени лихвите по този тип кредитиране би трябвало да паднат от 7 на 3,5 %. Законът да важи освен за постоянните, само че и за задочните студенти, оферират от левицата.

Сега настоящият Закон не подсигурява еднакъв достъп до обучение на младежите, счита Лало Кирилов, който показа плана за промени от трибуната. Той изясни, че учащите от другите форми на образование не могат да се възползват от закона и са дискриминирани.



Според вносителите на законопроекта, измененията няма да доведат до спомагателни държавни разноски, само че могат да подтикват потреблението на този артикул. Включването на задочниците в тази стратегия за студентско кредитиране, би предиздвикало повече младежи да предпочетат да останат да се развиват в България.

От ръководещата партия обаче извадиха неразбираеми доводи, с които предстоящо не включиха Закона в програмата на депутатите. Искаме такава полемика, само че тя би трябвало да се организира ползотворно и добре, опита се да изясни Милена Дамянова от ГЕРБ, която е ръководител на просветителната комисия в Народно събрание.

Срам ме е за българското общество, тъй като няма да гледаме никакви закони тази седмица, отговори от трибуната Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия. Мнозинството отсрочи и всички промени, свързани с Наказателния кодекс, които трябваше да влазят в дневния ред за тази седмица.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР