Отново трябва да обсъждаме как ще гласуваме – с машини

...
Отново трябва да обсъждаме как ще гласуваме – с машини
Коментари Харесай

Денков: Всички лъжат и манипулират, машините са перфектни

„ Отново би трябвало да обсъждаме по какъв начин ще гласуваме – с машини или единствено с хартия. На последните локални избори над 600 хиляди бюлетини бяха оповестени за недействителни. Затова след последните локални избори бяха въведени машини. Бюлетини от тях не могат да са недействителни “.

Това сподели в свое изказване в Министерския съвет министър-председателя Николай Денков.

„ Срокът за узаконяване на машини е през днешния ден в 17 часа следобяд. Вчера ЦИК забрани гласуването с машини. Решението им е след отчет на ДАНС, в който са направени внушения, че някой може да манипулира машинния избор. Машините сега са принтери. Може да се огледа какво са отпечатали “, уточни Денков.

„ Докладът на ДАНС е във формат, който не подхожда на законовите условия. Създава се усещането, че неналичието на секретност цели той да се популяризира “.

Министерският съвет ще гласоподава оставката на зам.-председателя на ДАНС Деньо Денев след отчета, разгласи Денков.

Според него ЦИК е заблудила обществото.

„ Всичко се прави в последния миг, с цел да няма време за реакция. Върховния административен съд ще може да се произнесе в понеделник – след изборите. Имате учредения да преразгледате решението си и да позволите машинното гласоподаване. Министерство на вътрешните работи е готово да достави машините “, уточни той.

„ Ако напрежението сред сътрудниците продължи, няма смисъл от кабинет “, сподели още министър-председателят.
https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=327993830001685
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР