Отново ставаме свидетели на практики, за които мислехме, че остават

...
Отново ставаме свидетели на практики, за които мислехме, че остават
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: ГЕРБ са наясно, че с тях няма кой да управлява

Отново ставаме очевидци на практики, за които мислехме, че остават в предишното, а точно - прокуратурата да се намесва в политическия живот. Това съобщи в ефира на БСТВ зам.-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров във връзка офанзивата на прокуратурата против социалистическата партия и привикването на разпит на нейни водачи. Това сякаш в действителност е изобретение - интервенция непосредствено в живота на политическа партия. Приветствам позицията на госпожа Нинова, която отхвърли да взе участие в този плитък сюжет. Добре пристигнали са представителите на прокуратурата в нашата постройка, ще получат документите, които желаят, само че надали това е методът, акцентира той.
Според Зафиров има необичайно съвпадане на някои събития. Веднага след изборите, откакто стана ясно по какъв начин са ситуирани политическите сили, започнаха и опитите Българска социалистическа партия да бъде опитомена и вкарана в някакви коловози. Какво по-лесно от това посредством офанзива против водача на партията? Виждаме и активацията на хора от партията, които ги нямаше по време на акцията, само че в този момент са най-активни в критикарстването и търсенето на мотиви за спомагателни кавги, сподели той. Предстои да забележим по какъв начин ще се развият събитията, само че в едно мога да ви уверя - Българска социалистическа партия е със здрави устои, дълги години е устояла на всевъзможни стихии и надали това е методът тя да бъде превърната в някакъв комфортен придатък на някого, съобщи Атанас Зафиров.
По мотив резултатите от изборите той очерта няколко притеснителни съгласно него неща. На първо място - ниската изборна интензивност. Това е и една от аргументите множеството партии да имат спад в електоралната си поддръжка, в това число и Българска социалистическа партия, въпреки че при нея той е най-незначителен. Налице е всеобща отмалялост у българските гласоподаватели. Забелязах също, че логиката на психиката беше малко повече от политиката в тази акция. Имаше чувство за тревога, за боязън от бъдещето. За страдание, резултатите не оказват помощ за тяхното понижаване, уточни зам.-председателят на Българска социалистическа партия. Изненадващ за него е и фактът, че близо 80 000 са натиснали бутона " не гласоподавам за никого ". Това са близо 4% и сами по себе си тези хора съставляват една партия, която може да влезе в Народно събрание и съставлява сериозен пестник за всички политици.
Иначе се случи това, което предупреждавахме - още един бе резултатът от предходните избори с дребни разлики - промяната на водещата партия и че на мястото на една партия, която беше последна, влезе друга. Според Зафиров Българска социалистическа партия е запазила резултата си отпреди 7 месеца и е излязла с минимум вреди от тежката управническа настройка по време на рецесии.
Социалистът разяснява появяването на фигури от предишното на партията, които в този момент се явяват и я подлагат на критика с тежки обвинявания за " погром " и претенции за оставки. На лъжите би трябвало да се дава отговор с обстоятелства, сподели той и уточни, че резултатът на Българска социалистическа партия е към % разлика, а при броя на мандатите е единствено с 1 по-малко. Така че прокобите за срив и че надали не Българска социалистическа партия няма да влезе в Народно събрание, очевидно не са се сбъднали, сподели той.
Бойко Борисов за следващ път приказва неща, за които знае, че няма по какъв начин да станат. Да обясняваш по какъв начин непременно си решил за направиш държавно управление и да избереш за договарящи хора, които са неприемливи даже в твоите среди и партия, значи авансово залагаш изискване това да не се случи, разяснява Зафиров. Явно ГЕРБ са наясно, че няма кой да се хване с тях да ръководи страната в подобен тежък миг. По-интересен е въпросът дали останалите партии ще намерят воля да сглобят някаква устойчива управническа коалиция. Българска социалистическа партия ще постави старания такова държавно управление да бъде образувано, тъй като пред България предстоят тежки месеци, съобщи зам.-председателят на социалистическата партия.
Зафиров увери, че и отсега нататък Българска социалистическа партия ще продължи да предлага и отстоява политики в полза на хората. Не разбирам умря " дайте да вършим евро-атлантическо държавно управление ". Трябва ни пробългарско държавно управление, което да пази българския народен интерес. За мен той е обвързван на първо място с оцеляването на хората. Жизненоважно е, акцентира Зафиров, в бъдещото държавно управление да има партия като Българска социалистическа партия, която да отстоява обществения вектор, помощ за стопанската система, опазване на работни места.>  >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР