Отново сме заедно, за да почетем Трети март – ден

...
Отново сме заедно, за да почетем Трети март – ден
Коментари Харесай

Радев: Българските политици трябва да бдим над суверенитета на родината

Отново сме дружно, с цел да почетем Трети март – ден на българската независимост, съдбоносен вододел, който пробуди жаждата за живот на потъпканото ни бащино огнище и предопредели раждането на нова България. Да поменем историческия героизъм и саможертвата на българските опълченци и на войните от всички народности, които сложиха завършек на петвековното османско робство. Това съобщи президентът Румен Радев в словото си на пл. „ Народно заседание “, съобщи БГНЕС.

Трети март освен удържа на натиска с помощта на своя голям честен заряд на волята на голямото болшинство българи, празникът се трансформира в победа на здравия български корен. Защото празникът ни не е само отзив от Освободителната Руско-турска война, не отразява единствено успеха на бойното поле, Трети март не е единствено датата на един интернационален контракт, както нееднократно се пробват да ни убедят, съобщи Радев. Това е ден, ознаменувал триумфа на вековния блян за независимост и саможертвата на генерации българи, сподели още Радев.

Държавният глава акцентира, че 3 март сложи подобаващ венец на подвига на българските опълченци, продължи пътя на Раковски, Левски и Ботев, сбъдна предначертаното от Паисий и възрожденците – завета за свободна, единна и европейска България. От Трети март стартира нашата страна, съобщи Радев и уточни, че през днешния ден означаваме нещо доста по-значимо от една голяма величава историческа дата.

Президентът добави, че би трябвало да продължим да укрепваме темелите на нашите настояще, с цел да можем да гледаме в бъдещето. " В нашето обезпокоително време, всички ние, българските политици, би трябвало да бдим над суверенитета на родината ", добави той и прикани да повярваме в личните си сили и да обединим напъните си, с цел да градим свободна България.

" Вечна популярност на героите! Да живее България! ", заключи президентът.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР