Отново се търси ветеринар за приюта за безстопанствени кучета на

...
Отново се търси ветеринар за приюта за безстопанствени кучета на
Коментари Харесай

Отново: Търсят ветеринар за общинския кучкарник във Варна, управителят е напуснал

Отново се търси ветеринар за приюта за безстопанствени кучета на Община Варна, научи Moreto.net.

От оповестената публикация за претендентите за ветеринар излиза наяве, че се изисква магистърска степен на обучение, професионална област „ Ветеринарна медицина “, както и година професионален опит. Подборът за заемане на длъжността ще стане посредством изявление. Срокът за подаване на документи е до 18 октомври.

Според длъжностната характерност ще би трябвало да ръководи ветеринарната лечебница към „ Общински подслон за безстопанствени кучета “, да реализира надзор по снабдяване на лекарства и тяхното разходване. Изисква се да взе участие в обезпечаването на нужните зооветеринарни условия при престоя на бездомните кучета. Да изготвя разходни правила, да води отчетност за храна и лекарства, съгласно здравословното положение на животните, да кастрира, имунизира и обезпаразитява животните при постъпване и изписване на животните.

Кандидатът навреме ще води съответно изискуемата документи и ще разпорежда разпорежда дейностите на служба реализатор „ Шофьор-ловец “ по залавяне и превозване на бездомните кучета. Ще се изисква и присъединяване в работни групи и комисии по проблемите на активност „ Общински подслон за безстопанствени кучета “.

Размера на главната заплата за заемане на длъжността е до 2800 лв..

От уеб страницата на Община Варна излиза наяве още, че свободна все още е и позицията за шеф на кучкарника. За заемане на тази служба обаче няма разгласен конкурс.

Доскорошният шеф д – р Стоимен Стоименов беше назначен през януари тази година.

Тогава той заяви, че в кучкарника би трябвало да се реновират изчезналите стени на халетата, да се ремонтира вентилацията и вратите на клетките, да се отворят задни входове в пространствата, да се сложи осветяване, климатик, канализационни тръби (които да спомогнат за вътрешното почистване), „ вана за стерилизация “ на коли, пренасящи кучетата, да се притегли още един лекар-ветеринар. В диалог с кмета Благомир Коцев бе оповестено, че отсега нататък ще се търсят механизми за обезпечаване на реновирана операционна, с пространства за следоперационен престой и помещение за карантинирани животни. Дали е съумял да осъществя част от концепциите си д – р Стоименов е неразбираемо. За разлика от шума, вдигнат към постъпването му на позицията, в този момент обяснения за повода за овакантяване и свършената работа са в осведомителна тишина.

Доброволци в приюта споделят, че макар измененията в администрацията грижата за животните от тяхна страна не стопира и сега. Включват се и частни компании, които подаряват храна и оказват помощ с физическа мощ на място за разчистване на приюта и обгрижване на четириногите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР