Отново се провеждат протести в Алжир с искане приближените на

...
Отново се провеждат протести в Алжир с искане приближените на
Коментари Харесай

В Алжир съдят петима милиардери за корупция

Отново се организират митинги в Алжир с искане доближените на Абделазиз Бутефлика да бъдат изправени на съд. Петима алжирски милиардери към този момент са в ареста. Шефът на генералния щаб на армията приветства антикорупционната акция против обкръжението на някогашния държавен глава, съобщи Българска национална телевизия.

хиляди младежи се събраха на проява против ръководещите в Алжир и с искане доближените на Абделазиз Бутефлика да бъдат съдени.

Протестът се организира макар задържането на петима милиардери. Единият от тях е Исад Ребраб, считан за най-богатия човек в северноафриканската страна, който има бизнес с храни и захар.

Останалите са четирима братя от семейството Кунинеф - авторитетно семейство, доближено до Абделазиз Бутефлика, който се отдръпна от поста президент под натиска на всеобщите митинги в страната.

Петимата ще бъдат изслушани в границите на антикорупционно следствие. Става дума за неспазване на подписани с страната контракти и търговия с въздействие.

Миналата седмица началникът на генералния щаб военачалник Гаид Салах съобщи, че чака членове на ръководещия хайлайф да бъдат съдени за корупция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР