Отново с охрана от вчера е съдия Владислава Цариградска, предоставена

...
Отново с охрана от вчера е съдия Владислава Цариградска, предоставена
Коментари Харесай

Заплашваната от Нотариуса съдийка пак е с телохранители

Отново с защита от през вчерашния ден е арбитър Владислава Цариградска, предоставена й от бюрото към Министерство на правораздаването. Това е станало след нейно категорично поискване, защото е забелязала втора вълна на медийни изявления, които уронват името й, а и има съмнения, че тази втора вълна от изявления е целенасочена.

Цариградска напомни проблема със своето име, че още преди да срещне Мартин Божанов – Нотариуса  се е сблъскала с " клеветническа и медийна акция против себе си ". Съдът и съдиите са подложени на офанзива от добре смазана машина, на която мъчно може да се противодейства, уточни тя. В машината за напън вземат участие висши магистрати, само че и дейни магистрати от профилираното правораздаване и самата тя напомни признанието на Борислав Сарафов за шпицкомандите и станалото ясно писане на изявления от пресцентъра на Прокуратура на Република България, след което прокуратурата започвала работа по случаите.

Според нея, прокуратурата държи монопол и не разрешава да упражнява правата си по Наказателно-процесуален кодекс да се запознае с материалите по досъдебното за проведена незаконна група, към което е добавен нейният сигнал за оказан напън. Освен това Цариградска направи и законодателен разбор пред магистратите за невъзможността на законово равнище съдиите да бъдат предпазени.

" Ако на мен се случи това, което се случи на Мартин Божанов, моето изказване няма кого да го поддържа в съда, въпреки това да може да се случи, защото прокурорите са взаимно заменяеми ", съобщи Цариградска.

" Докато системата не си засилва имунитета и не стартира да си пази съдиите, ситуацията ще е: Отвод ми дай и повече не ме мъчи ", безапелационна бе арбитър Цариградска, която настоя да се ревизират както делата, упоменати от Николай Стайков от АКФ – КТБ и " Инвестбанк ".

" Ако Мартин Божанов е обвързван с някогашния основен прокурор Иван Гешев и с други, то ние като юридическа общественост и като съдии, обществото би трябвало да откри метод и форма да разплете мрежата ", настоя арбитър Цариградска. " Нуждаем се от разбор имаме ли средства за отбрана на съдиите ", запита тя.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР