Отново проблеми с питейната вода в Перник. От миналата седмица

...
Отново проблеми с питейната вода в Перник. От миналата седмица
Коментари Харесай

Нов проблем с водоподаването в Перник

Отново проблеми с питейната вода в Перник. От предходната седмица жителите на регион „ Изток “ ту имат, ту нямат вода.

В пернишкото село Богдановдол от 5 дни водоподаването е напълно спряно.

От дни на мивката на Катя Алексиева се натрупат чинии поради прекъсването на водата. Жената подава тъжба до институциите. Звъни и на ВиК.

„ За през днешния ден особено, когато разговарях с диспечер, ми споделиха, че няма налягане от новия тръбопровод от софия, който зарежда кв. „ Мошино “, надлежно и „ Изток “, описа тя пред БТВ.

В целия град са ситуирани багери. Някои от служащите работят по втора повреда в рамките дневно и считат, че причина за прекъсването на водата в кв. „ Мошино “ не полагането на новия тръбопровод.Според локалното ВиК, аргументите за повредите са сложни - от една страна поради краткотрайно спрения предходната седмица довеждащ тръбопровод от София, а от друга - поради подмяната на тръбите в града.

По огромен е казусът с водата в селата към Батановци и по-специално - в Богдановдол. Там вода нямат от пет дни, а повода е неточност при ремонта на водопровода, посредством който стига вода до селото. Очаква се до сряда в Богдановдол да има вода, а в кв. „ Мошино “ - още през днешния ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР