Отново проблем със системата BG-ALERT. Емил Николов сигнализира, че е

...
Отново проблем със системата BG-ALERT. Емил Николов сигнализира, че е
Коментари Харесай

Мъжът с 1000 съобщения от BG-ALERT: Наложи се да извадя SIM картата

Отново проблем със системата BG-ALERT. Емил Николов алармира, че е получил над 1000 тестови известия. Той описа пред „ Тази заран “ какво е направил, с цел да отблокира мобилния си.

В няколко области на страната още веднъж се организира тест на системата BG-ALERT. Съобщения получиха хората във Велико Търново, Разград, Русе и Силистра.

Емил Николов е почнал да получава вести от автоматизираната система, като броят им е достигнал над 1000. Вследствие на това телефонът му е блокирал.

„ Около 20 минути получавах известия. Преди да извадя SIM картата си, бяха 200. После отново пуснах телефона си и обстрелването със известия продължи. Синът ми описа, че и някои негови съученици са имали сходен проблем “, споделя Николов, представен от bTV.

От Министерство на вътрешните работи имат техните хипотези. Едната е, че телефонът е в нос от друга страна или е предопределен за различен тип пазари. Другото е, че са му оправени някакви настройки и се качвани приложения, които примерно могат да доведат до тази обстановка.

Мъжът отхвърли и сподели, че мобилният му е закупен в България от един от операторите и нищо не е конфигурирал като игри на него.

BG-ALERT e предупредителна система за популацията за бедствия и изключителни обстановки. Тя се създава взаимно от Министерство на вътрешните работи и Министерството на електронното ръководство. Целта ѝ е да уведомява за рискове посредством изпращане на тестови известия по телефона.

На 1 ноември известие от BG-ALERT, пуснато малко преди 19:00 ч., със мощен звуков сигнал и осцилация изплаши доста хора у нас. При множеството консуматори известието пристигна с текст: „ Внимание, заплаха! “, а при някои имаше и сигнал от президента.

В известието пишеше също „ test test “ и имаше отпратка към уеб страницата bg-alert.bg.

Оказа се, че чиновник на компанията, отговаряща за консолидираното на новата система – ДЗЗД „ Сискод “, натиснал неверен бутон.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР