Отново призоваваме Светия Синод да преодолее съмненията и колебанията, ако

...
Отново призоваваме Светия Синод да преодолее съмненията и колебанията, ако
Коментари Харесай

Партията на Валери Симеонов с призив към Светия синод: Започнете процедура за канонизация на Васил Левски


Отново призоваваме Светия Синод да преодолее подозренията и съмненията, в случай че има такива, и да стартира процедура за канонизация на Васил Левски. Отново призоваваме и молим Светия Синод на БПЦ да преодолее подозрения и съмнения, в случай че има такива, и да стартира процедура за канонизация на Васил Левски. Това се показва в призив-обръщение, изпратен от Националния изпълнителен комитет на Политическа партия „ Национален фронт за избавление на България “ до Светия Синод на Българската Православна Църква.

Ето и какво пишат от НФСБ:

„ Скъпи в Господа архиереи на БПЦ,

Измина месец, откогато НИК на НФСБ се обърна към Вас с горещата молба да бъде незабавно прегледан въпросът с канонизацията като светец на йеродякон Игнатий, прочут със светското си име Васил Иванов Кунчев и уважаван в паметта на народа ни като Апостола на свободата Васил Левски. До този миг Светият Синод на БПЦ не е наченал процедура по канонизация, не е почнал авансово изследване по нея и не е дал отговор публично на нашия апел. Отдаваме това на ангажираността на нашите архиереи и Негово Светейшество патриарх Неофит Български, в това число към визитата на съветския патриарх, по тази причина си разрешаваме смирено да ви напомним за нашата молба.

Като миряни ние сме част от нашата единна, свята, съборна и апостолска Църква и сме сигурни, че архиереите от БПЦ ще откликнат на желанието ни да прегледат този извънредно значим за целия ни христолюбив народ въпрос. Още повече – канонизацията се поддържа от болшинството миряни и доста свещенослужители, тъй като Васил Левски жертва себе си в името на свободата на българите да изповядват нашата Православна Вяра свободно, без гонения, ругатни и оскърбление!

Готови сме за среща с Негово Светейшество патриарх Неофит в комфортно за него време, на която да представим спомагателни претекстове.

Прочее, още веднъж призоваваме и молим Светия Синод на БПЦ да преодолее подозрения и съмнения, в случай че има такива, и да стартира процедура за канонизация на йеродякон Игнатий – Апостола на свободата Васил Левски!

Подписали:Валери Симеонов

Данчо Хаджиев

Валентин Касабов

Борис Ячев “
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР