Отново отложиха делото за стрелба в двора на пловдивско училище

...
Отново отложиха делото за стрелба в двора на пловдивско училище
Коментари Харесай

Съдебният състав по делото за стрелба в пловдивско училище си даде самоотвод

Отново отложиха делото за пукотевица в двора на пловдивско учебно заведение поради момиче, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Адвокатът на обвинявания Михаил Дели-Славов изиска отказ на правосъдния състав. Според него в състава на съда има хора, които се познават с бащата на гражданския просител Иван Чирпанлиев и по този метод делото няма да бъде отсъдено обективно. По тази причина след съвещаване съдът си даде самоотвод и делото бе отсрочено.

В залата през днешния ден още веднъж пристигна момичето Симона, поради което е станала стрелбата. Дойде и един от очевидците, а вторият не се яви поради заболяване от коронавирус.

Днес в залата се яви и длъжностен бранител, назначен от съда, защото на предходните съвещания няколко пъти отсъстваше адвокатът на Михаил. Той се отхвърли от аварийна отбрана на юрист Ангелова под претекст, че тя не се е свързала с него авансово и не се е срещнала с материалите по делото.

Михаил Дели-Славов е упрекнат за това, че на 09.04.2017 година по хулигански подбуди е предизвикал на Иван Чирпанлиев лека телесна щета, изразяваща се в " едно сляпо завършващо огнестрелно пострадване с входна рана в към очната слепоочна област в лявата лицева половина. Инцидентът е станал късно вечерта в двора на учебно заведение " Стоян Михайловски " в Пловдив, след скандал за момиче ", съгласно обвинителния акт.

Подсъдимият и потърпевшият се уговорили в обществената мрежа къде и по кое време да се срещнат, с цел да изгладят спора сред тях, извикали и свои другари. В двора на учебното заведение обаче потърпевшият отишъл самичък, не се стигнало до физическа разпра и даже потърпевшият се отказал да обяснява връзките си с подсъдимия. Когато Иван си тръгвал от местопроизшествието, подсъдимият извадил газовия револвер и, по думите на очевидци, създал няколко изстрела, един от които уцелил слепоочието на другото момче.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР