Отново опашки на лифта за . Този път те били

...
Отново опашки на лифта за . Този път те били
Коментари Харесай

Проверка на Рилските езера: Джиповете извозват хора, а полиция пази официалния маршрут

Отново опашки на лифта за. Този път те били сутринта и сега се минавало бързо. Въпреки възбраната и сигналите от събота, джипове не престават да извозват туристи към върха през предпазените зони. В същото време, патрулиращ автомобил на полицията пази нормалния маршрут. Това съобщи Нова тв.

По формалния маршрут обаче не се движат, а чакат туристи в страни и цяла заран извозвали хора. 
 Природозащитници наблюдават за нарушавания към Седемте Рилски езера Природозащитници наблюдават за нарушавания към Седемте Рилски езера
Природозащитници ще наблюдават за нарушавания към Седемте Рилски езера в Национален парк Рила, като по този метод ще поддържат защитата в п...
„ Мислехме, че са ги спрели, най-малко такава информация имахме ”, разясниха туристи.
„ Не е редно - 12 души качиха, седнали, и още двама прави - по какъв начин мислите? Нормално ли е това, след заповед на министър Емил Димитров? ”, споделя жена от опашката на лифта пред кореспондент на малкия екран.
(СНИМКИ)
През последните два дни хиляди се качиха в Рила, а рекомендациите са да се съблюдават всички правила към Рилките езера, с цел да се пази природата. Статистиката сочи, че всяка година откогато има въжен превоз, от 10 години, се качват над 200 000 души до върха. Според еколози, преди този момент едвам по 10 000 са стигали до там пешком, оповестява BTV.
 Искат възбрана за джипове и коне към Седемте Рилски езера Искат възбрана за джипове и коне към Седемте Рилски езера
И туристите, и специалистите от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) знаят, че проблем, обвързван със замърсяването на региона...
Експерти предизвестяват, че посредством всеобщия туризъм може да изконсумираме хубостта на Рилските езера единствено за едно потомство. По думите им регионът се и заблатява, и те към този момент не могат да бъдат разказани като диво и девствено място.
„ Има извънредно интензивно заблатяване и затлачване на езерата вследствие на ерозията. Най-просто казано това са всичките наши обувки. Ние унищожаваме тревната настилка, а по-късно дъждовете отнасят почвата до твърда канара. Всичката тази маса, тя е тонове почва, в действителност отива в езерата “, изясни екологът Александър Дунчев.
Еколозите упорстват туристопотокът да бъде стеснен, и това не е първото им предизвестие, че екоравновесието в Рила е застрашено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР