Отново нищо не се случи. Това е интересен и важен

...
Отново нищо не се случи. Това е интересен и важен
Коментари Харесай

Проф. Ангел Димитров: Някои от членовете на македонската историческа комисия са подложени на заплахи и натиск, ако променят позицията си

Отново нищо не се случи. Това е забавен и значим сигнал за цялостните настройки, само че на първо място за атмосферата, в която работи нашата комисия на следващата двадесета среща. Спокойно мога да кажа, че там няма подготвеност за някаква смяна, сподели пред Българска национална телевизия проф. Ангел Димитров – съпредседател на Съвместната комисия по историческите въпроси.

Заседанието е извършено във време, когато опозиционната Вътрешна македонска революционна организация - ДПМНЕ още веднъж е поскала референдум, на който да се разиска или напряко отхвърли договорът с България за другарство и добросъседство, означи проф. Димитров.

Някои от македонските му сътрудници напълно намерено са декларирали, че са подложени на закани, на напън, в случай че трансформират нещо в своята позиция.

" Това не значи, че те са подготвени да го вършат, само че приказваме за публичната атмосфера и това подсказва ясно какво се случва в Република Северна Македония ", разяснява съпредседателят на Съвместната комисия по историческите въпроси.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР