Отново недоволство на хората с увреждания пред парламента. Лагерите обаче

...
Отново недоволство на хората с увреждания пред парламента. Лагерите обаче
Коментари Харесай

Два лагера с недоволни се събраха пред парламента

Отново неодобрение на хората с увреждания пред Народното събрание. Лагерите обаче остават два. От национално представителните организации се оповестиха за продължение на разговора с властта по новото законодателство за хората с увреждания. Майките обаче не престават да отхвърлят да се върнат в работната група към общественото министерство.
 
Нито един от двата лагера към момента не се е срещнал в детайли с двата разновидността на законопроекта за интеграция на хора с увреждания, които през вчерашния ден общественият министър Бисер Петков донесе персонално на протестиращите. Все отново от национално показаните организации още веднъж оповестиха тезата си, че би трябвало да продължи промяната и разговорът със общественото министерство. В поддръжка на тази теза пред Народното събрание се събраха към стотина техни представители, които желаеха да продължи работата по новото законодателство.
 хора с увреждания митинг БГНЕС
От Съюза на слепите разясниха, че въпреки и да не познават в детайлности двата разновидността на законопроекта, които ще се разискват в работната група в понеделник, те застъпват тезата, че оценката на хората с увреждания би трябвало да се прави от Агенцията за обществено подкрепяне. Това гласи и един от двата законопроекта.
 
Майките на деца с увреждания също са преда Народното събрание. По-рано тази заран те посрещнаха депутатите с детски играчки с посланието да мислят за децата им, до момента в който са във почивка. Те обаче оповестиха, че най-малко физически няма да се върнат в работната група в понеделник, защото провеждат митинг в съшия ден. Началният час на срещата на работната група е в 11 часа, техният митинг е в разгласен за 17 часа, само че по този начин или другояче те желаят да се приготвят. Те обявиха и че не са се срещнали с разновидностите на готовия законопроект, даден им от министъра, само че ще ги разясняват само с документално мнение.-->
 хора с увреждания митинг БГНЕС
Към обед митингът на национално показаните организации стартира да се разотива. Майките, които стоят пред Народното събрание в продължение на месец, остават на място. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР