Отново напрежение и масови арести в Беларус. Десетки хиляди излязоха

...
Отново напрежение и масови арести в Беларус. Десетки хиляди излязоха
Коментари Харесай

Отново напрежение и масови арести в Беларус

Отново напрежение и всеобщи арести в Беларус. Десетки хиляди излязоха по улиците на Минск. Те проведоха акция под надпис " Алтернативна клетва на президент ".

Хората оповестиха президента Александър Лукашенко за шарлатанин. Повече от 200 души са били арестувани от полицията и от отряди  маскирани мъже. На места, управляващите са употребявали против стачкуващите шокови гранати.

Президентът Лукашенко се пробва да приключи със мощ, закани и обещания митингите против ръководството си, които не престават към този момент 2 месеца.

" Имаме Координационен съвет, който е подготвен да договаря с управляващите за оставката на Александър Лукашенко. И от чужбина желаят да оказват помощ. По някаква причина обаче, той си мисли, че стои над това ”, сподели Иля, протестиращ в Минск.

" Честно казано, ние в действителност желаеме мир. Искаме да има метод да стане без принуждение. Накрая да схванат, че остарялата Беларус - уплашена и търпелива, към този момент я няма ”, разяснява Роман, който също е измежду протестиращите в Минск.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР