Отново карантина срещу Covid-19? Ето какво казват лекарите. Според тях

...
Отново карантина срещу Covid-19? Ето какво казват лекарите. Според тях
Коментари Харесай

Отново карантина срещу Covid-19? Ето какво казват лекарите

Отново карантина против Covid-19? Ето какво споделят лекарите. Според тях най-хубавият метод за предотвратяване са имунизациите и носенето на маски. По думите на доктор Аспарух Илиев, началник на лаборатория в Берн и специалист по сигурност на имунизациите, в случай че човек е порядъчен, карантина не е нужна.

„ Във всички случаи е добре да разчитаме на колкото се може повече средства против вируса. Едно ободряване на имунизацията е един доста рационален ход. “, изясни специалистът пред.

По думите му, ако хората имат пълния ваксинационен цикъл или са прекарали „ Омикрон “, имат
много добър имунитет.
„ Ако времето от последното боледуване или имунизация е повече от 6 месеца, е хубаво да се направи един бустер “, акцентира той.

Доктор Илиев изясни, че сегашните бустери са малко по-различни от предходните ваксини и предходните вируси, с които сме се сблъсквали. Експертът беше безапелационен, че няма нищо неприятно в това да носим маска, в случай че към нас има заболели хора, без значение дали от COVID-19 или от грип.

„ Ако отиваме на обществени събития,
не е съдбовно да си сложим маски.
Аз непрестанно, пътувайки сред няколко страни, виждам хора с маски. В това няма нищо ужасно, в случай че човек си каже, че не желае тъкмо сега да се разболява. Няма нищо съдбовно. Да сме по-предпазливи “, съобщи той.

И добави: „ Ако човек е болен с температура и не се усеща добре, във всички случаи е по-добре да си стои у дома и да не пътува доста на открити места. Ако работи и не може да си разреши да остане у дома, да си постави една маска на устата. Ако човек съблюдава прецизно тези правила, не виждам никаква потребност от карантина. В други случаи обаче, въпреки всичко този вирус продължава да бъде по-опасен от всички останали. Поне през един интервал от няколко дни, не би било неприятно да се съблюдават избрани правила. Но като цяло, като че ли застъпвам повече концепцията за маски. И също смятам, че на този стадий карантината е, може би, в случай че човек е порядъчен, ненужна “, акцентира специалистът.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР