Отново има напрежение пред Паметника на Съветската армия в София.

...
Отново има напрежение пред Паметника на Съветската армия в София.
Коментари Харесай

Напрежение пред Паметника на Съветската армия заради поставянето на огради

Отново има напрежение пред Паметника на Съветската войска в София. Този път поради заповед на Областната администрация за монтиране на заграждения към монумента.

След като цяла нощ бранителите на Паметника на Съветската войска от " Левицата ", " Възраждане " и Българска социалистическа партия чакаха агитка на футболния тим " Левски ", тази заран те бяха сюрпризирани от служащи, които започнаха да слагат строителна ограда. Според Мая Манолова от " Левицата " оградата е противозаконна, като по думите ѝ идващото деяние би било бутането на монумента, което те няма да разрешат.

Манолова изрази отвращение от това, че органите на реда не са им показали никакъв документ за законността на оградата и на това, което правят. Кметът на регион " Средец " Трайчо Трайков уточни, че жителите имат право да се събират в отбрана на паметника, само че без слагане на палатки, шатри и други преместваеми уреди. Той изясни още, че заграждането е належащо, тъй като монументът е рисков и следва неговото проучване.

След това Мая Манолова и Трайчо Трайков влязоха в вербален спор.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР