Отново гори Син Сити - емблематичната сграда на заведение, а

...
Отново гори Син Сити - емблематичната сграда на заведение, а
Коментари Харесай

Отново горя сградата на Син Сити в София

Отново гори " Син Сити " - емблематичната постройка на заведение, а преди този момент кино и читалище в центъра на София.

Десет пожарни коли са изпратени на гасят пожара. Сградата се намира на кръстовището на булевардите " Христо Ботев " и " Тодор Александров ".

Огънят е тръгнал от покрива. От години постройката е изоставена и се употребява от бездомни хора.
 Снимка 552815
Източник:

Това не е първият пожар в постройката. Самата сграда е монумент на културата .

Има съмнения, че пожарът е провокиран съзнателно, с цел да се прокара проект за градеж на огромен хотел в центъра на столицата.
 Горя някогашната чалгаджийница
Горя някогашната чалгаджийница " Син сити "

Районът беше мощно димящ

По-късно от Столична община оповестиха, че няма превишаване на равнищата на замърсяване на въздуха в региона на бул. " Христо Ботев ". По време на пожара, зародил ранно тази заран, в региона е имало мощно задимяване, поради което на място е изпратена мобилната станция за премерване на чистотата на въздуха на Столична община.

От прокуратурата също изрече позиция по въпроса като разясниха, че на място ще бъде осъществен оглед и други дейности по следствието. Те припомниха, че това не е първият случай на пожар в постройка -паметник на културата.

В последните години в България доста здания - монументи на културата бяха опожарени. Такива бяха случаите с в София и в Пловдив.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР