Отново е засечен отровен въздух в Димитровград. През последните дни

...
Отново е засечен отровен въздух в Димитровград. През последните дни
Коментари Харесай

Пак отровен въздух в Димитровград, отчетено е рекордно замърсяване

Отново е засечен токсичен въздух в Димитровград . През последните дни бяха регистрирани рекордни замърсявания . Това наложи краткотрайно прекъсване на Топлоелектрическа централа „ Марица 3 ” , който е апетитен за главен замърсител. Измервателната станция в центъра на града отчела рекордни стойности в събота преди обяд . Стойността на серния диоксид била над 2000 единици.

Веселин Караджов описа пред, че димитровградчани се оплаквали от затруднено дишане и остра миризма на сяра.

„ На територията на Димитровград няма друго промишлено дружество , което софтуерно да може да отдели серен диоксид, по тази причина не можем упрекваме друго дружество ”, добави той.

Наталия Пачеманова, която е шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Хасково, изясни, че в следобедните часове на събота на Топлоелектрическа централа „ Марица 3 ” е издадено наставление да приключи активността си за 48 часа. По думите й районната екоинспекция готви нова насилствена административна мярка.

От предприятието, посочено за замърсител на въздуха, показаха подозрение в точността на стационарната измервателна станция, а стойностите на мобилната към момента се чакат.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР