Отново е януари. Най-мъртвият месец в годината, както го наричат

...
Отново е януари. Най-мъртвият месец в годината, както го наричат
Коментари Харесай

Януари замрази бизнеса на малките фирм

Отново е януари. Най-мъртвият месец в годината, както го назовават търговци. И има за какво - по това време животът в Пазарджик като че ли стопира. От оживлението около зимните празници идва другата прекаленост - съвсем никакви хора по улиците. И несъмнено освен студът е повода. В този интервал виждаме и най-вече починали дребни фирмички.

Дори къса разходка в централната градска част дава настояща панорамна фотография на нещата, които към този момент сме виждали в предходните първи месеци от последните години.

В уличките към пазара, където нормално царува раздвижване и в считаните за мъртви месеци, може да се видят много закрити магазинчета, работили до края на декември. Датите се обясняват от обявленията за търсене на нови ползватели за пространствата. В други два търговски обекта унило стоят и бездействат двама млади мъже, а настроението им по никакъв начин не е младежко. Не им се приказва за това. „ Не върви и не върви! “, е репликата, която споделя всичко. Останалото е на известията на вратите - след края на януари се търсят други наематели.

Четете цялата обява в утрешния брой на " Марица "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР