Отново е пролет, Великден чука на вратата, а с него

...
Отново е пролет, Великден чука на вратата, а с него
Коментари Харесай

10 лесни начина да боядисаме великденските яйца

Отново е пролет, Великден чука на вратата, а с него идва и един от обичаните дни през годината на всяко дете – този, в който вършим великденската декорация, месим вкусни козунаци и печем хрупкави курабийки. Наред с тези занимания се заемаме и с боядисването на яйцата.

Време е да развихрим въображението си и да оцветим в разнообразни багри великденските яйца. Те са наслада за окото и несъмнено са най-красивата декорация за Великден. Тази година ви предлагаме 10 лесни и интересни метода за боядисване на великденските яйца.

1. Сушени цветя и листа

Може да боядисаме авансово яйцата или да ги оставим в натуралния им цвят. След това благодарение на сладкарско лепило залепяме авансово изсушени дребни цветя и листа.

 10 лесни метода да боядисаме великденските яйца

2. Декупаж и свежи цветчета

Друг елементарен и гръмък метод за накичване на великденските яйца е посредством техниката декупаж. Покриваме яйцето със салфетка или хартия по желание и след това връзваме с конец свежи дребни цветчета.

3. Да се развихрим

Предварително боядисваме яйцето в стремежи от нас цвят, а по-късно благодарение на четка за зъби и темперна багра в различен цвят го напръскваме до момента в който се получат ситни точици.

 10 лесни метода да боядисаме великденските яйца

4. Брокат и искра

Покриваме яйцето с лепило и го посипваме с цветни брокати, до момента в който цялото заблести. Още по забавно можем да го създадем, в случай че не покрием цялата повърхнина на черупката с лепило, а единствено тънки лентички.

5. Яйчени човечета

Първо отстраняваме белтъците и жълтъците, пробивайки черупките на яйцата с игла. След това боядисваме в разнообразни цветове и подреждаме яйцата на коктейлна пръчица. С темперни бои рисуваме получените яйчени човечета.

 10 лесни метода да боядисаме великденските яйца

6. Восък и въображение

Тази техника за боядисване на яйцата е повече от лесна и доста ефектна. След като сварим яйцата рисуваме по тях със свещ, потапяме ги в боята, а когато ги извадим виждаме нашето създание. Може просто да напишем писмен знак или име с восъка и след това да ги подарим на околните си.

7. Парченца целофан

Боядисваме яйцата в бледи цветове или ги оставяме натурални, по-късно нарязваме целофан на ситни късчета и ги залепяме с лепило върху черупката.

 10 лесни метода да боядисаме великденските яйца

8. Алуминиево фолио

Вместо общоприетата багра дано увием яйцата с фолио. Можем да използваме фолио в разнообразни цветове от обичаните ни бонбони, шоколади и други лакомства. Предварително би трябвало да намажем определеното от нас фолио с лепило за декупаж и готово, нашите лъскави и екстравагантни яйца стават наслада за окото.

9. Закачливи мустачки

Предварително боядисваме яйцата в разнообразни цветове, а по-късно с черен маркер или темперна багра прибавяме мустачки по повърхността на яйцата.

 10 лесни метода да боядисаме великденските яйца

10. Балончета

Всички обичаме да пукаме балончетата на аерофолиото, с което обгръщат някои артикули. С негова помощ можем да боядисаме много истински яйца. С четка намазваме аерофолиото, а по-късно плъзваме яйцето по повърхността му. Крайният резултат е много забавен и ще имаме страхотни празнични яйца на балончета.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР