Отново дойде време за едно от най-свирепите дербита в Европа.

...
Отново дойде време за едно от най-свирепите дербита в Европа.
Коментари Харесай

Отново е време за римски страсти

Отново пристигна време за едно от най-свирепите дербита в Европа. Днес в 21:30 часа на стадион " Олимпико " един против различен застават огромните врагове Лацио и Рома. Римските грандове не крият неприязънта си един към различен и всеки от тях ще желае да вземе успеха с всички вероятни средства. Още повече, че те се борят за местата в Шампионската лига и трите точки са от голяма значимост.

Преди началото на дуела Рома се намира по-високо в класирането. " Вълците " заемат 4-ото място и имат 6 точки повече от лациалите. След като демонстрираха някои съмнения в избрани моменти от сезона, в последния месец възпитаниците на Еузебио Ди Франческо напипаха правилния темп и се намират във все по-добра форма. Те са в серия от 3 следващи победи и общо 8 мача без загуба в шампионата.

Лацио пък в последно време демонстрира съмнения в представянето си. Отборът позволи 3 загуби в последните си 5 мача и това го изхвърли чак на 8-ата позиция в класирането. Добрата вест за " Орлите " е, че те не изостават прекалено много от местата, даващи право на присъединяване в Европа, че даже и от тези за Шампионската лига, а не би трябвало да забравяме, че те са и с мач по-малко. Играчите на Симоне Индзаги обаче ще се нуждаят от добра серия от победи и за тях ще бъде отлично тя да започва с триумф точно над безконечния зложелател.

Това ще бъде 172-ото " Дерби каузи Капитале ", като досега преимуществото е на страната на Рома. " Вълците " имат 65 победи, против 45 на Лацио и 61 равенства. През първия полусезон " джалоросите " завоюваха борбата за Рим с 3:1.

Символичните домакини от Лацио ще бъдат в този мач без Джордан Лукаку, Душан Баста и Валон Бериша. До последно под въпрос пък ще бъде Уолъс.

В Рома също имат някои съмнения към състава. Дженгиз Юндер отпада от сметките, а до последно ще се следи положението на Костас Манолас, Патрик Шик и Рик Карсдорп, които въпреки всичко има късмет да се появят в игра.

Серия " А ", 26 кръг:

ЛАЦИО - РОМА

Вероятни сформира:

ЛАЦИО: Стракоша, Раду, Ачерби, Бащош, Марушич, Пароло, Лейва, Милинкович-Савич, Лулич, Алберто, Имобиле

РОМА: Олсен, Флоренци, Манолас, Фасио, Коларов, Де Роси, Пелегрини, Кристанте, Дзаниоло, Джеко, Ел Шаарауи

Стадион: " Олимпико ", Рим
Съдия: Паоло Мацолени
Начало: 21:30 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ
Серия А 26 кръг, събота 2 март  Лацио 21:30предстои  Рома
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР