Относно Запорожката атомна централа напомням, ако някой е забравил -

...
Относно Запорожката атомна централа напомням, ако някой е забравил -
Коментари Харесай

Зеленски: Русия готви терористичен акт в АЕЦ Запорожие

" Относно Запорожката атомна централа подсещам, в случай че някой е не запомнил - това е най-голямата атомна централа в Европа. Всички в света - МААЕ, страните, водачите им - доста добре знаят какво се случва там. Русия употребява Запорожката АЕЦ като детайл от своята експанзия ", съобщи Зеленски. По думите му съветската страна държи там оръжие и военни.

" Сега нашето разузнаване получи информация за това, че Русия преглежда сюжет за терористичен акт на Запорожката АЕЦ. Теракт с приключване на радиация. Те са подготвили всичко за задачата ", упрекна Зеленски във видеобърщение.

Той подсети, че радиацията не признава държавните граници. " Това, кого ще удари, се дефинира единствено от посоката напразно ", добави той.

" Ние ще предадем цялата налична информация на нашите сътрудници по света. Всички доказателства. Всички са длъжни да знаят за това. Никакви терористични актове, в никакъв случай и на никое място не би трябвало да има в атомни електростанции. Този път не би трябвало да стане като с Каховка - светът е предизвестен, затова светът може и би трябвало да работи ", настоя в обръщението си Зеленски.

Запорожката АЕЦ се намира под съветски надзор от март, предходната година, а руснаци и украинци взаимно се упрекват в обстрел, който заплашва сигурността на централата и на хората. Неколкократно там имаше и инспекции на МААЕ, която също прояви угриженост за ситуацията в региона на централата, като ръководителят й Рафаел Гроси се срещна поредно с представители на двете воюващи страни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР