Относно вота на българите в чужбина Стефан Манов, член на

...
Относно вота на българите в чужбина Стефан Манов, член на
Коментари Харесай

Експертът Стефан Манов: Очернава се бг-предизборна катастрофа във Великобритания, Румъния имаше 748 секции в чужбина

Относно вота на българите в чужбина Стефан Манов, член на Обществения съвет към ЦИК уточни, че през 2016 година е бил стеснен броят на секциите отвън Европейския съюз до 35. Това е предизвестена предизборна злополука във Англия. Имаше ограничавания за 2016 за страни отвън Европейски Съюз до 35 секции. Подадени са 8200 заявки във Англия, уточни той.
Според него има проблем с количеството на секциите във Англия и би трябвало да се открият повече от 35 секции за Англия, Съединени американски щати и Канада.

За сравение Манов уточни, че преди двамесеца и половина румънците гласоподаваха за парламент на 6 декември, в пика на епидемията. Румънците имаха 748 секции, като в Испания и Италия по 140 секции. Гласуваха към 267 000 румънски жители на Румъния. Като имаше броене и от таблети, уточни Манов пред Нова телевизия.

Мерките за гласоподаване в страната от позиция на здравния протокол са много надеждни. Рискът, който вие поемате, отивайки да гласувате на изборния ден, е не по-голям от този, който се поема, когато отивате в магазина”, добави Манов.

Според него потреблението на машините за гласоподаване е по-малко рисково, тъй като не се влиза в тъмната стаичка, където доста хора са пипали, да вземем за пример завесата, или плота за попълване на бюлетината.

Не се тормозете да гласувате, не се тормозете да бъдете там, когато в границите на 13 часа се вземат решение идващите четири години на българската народна власт. Участвайте, няма епидемиологичен риск, уточни членът на Обществения съвет към ЦИК.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР