Относно ултиматумът на Русия за оттегляне на силите на Алианса

...
Относно ултиматумът на Русия за оттегляне на силите на Алианса
Коментари Харесай

Спорен е въпросът какво иска Борисов и ГЕРБ – разширяване на НАТО или „платноходки и лодки“

Относно ултиматумът на Русия за отдръпване на силите на Алианса от България и Русия, Даниел Митов съобщи от трибуната на националното заседание: " Стремежът на Русия явно е да отслаби НАТО и де факто да отстрани ефикасното участие на Алианса на цяла Източна Европа. Тази Европа, която след рухването на Берлинската стена безусловно избяга обратно ".

Бившият министър председател Бойко Борисов също побърза да разкритикува ръководещите, че се бавят в своята публична позиция по отношение на нападките, които идват от Изток. Същият този Борисов през 2017 година сподели нещо друго. Предаваме го едно към едно: „ Отстояхме да няма флотилия в Черно море, а единствено сили на НАТО да идват, единствено в случай че има бежанска вълна. Отстоях пред всички. Сега към този момент сме включени – имаме еър полисинг, има флотилия. Чужди кораби. Всичко това е решено преди няколко дни. Става под сурдинка. Ангажиментът, който е поел служебният кабинет, е сериозен и България към този момент е цел.

Той акцентира, че желанията на неговия кабинет са били развиване на туризма и създаване на газопровод по дъното на Черно море. Патрулите на натовските кораби и самолети обаче, ще попречат на това. „ Ние в този момент сме сложени в доста деликатна обстановка и към този момент сме цел. Ние сме участници. Аз бях за предно разполагане и взаимни учения. Но когато стартираме всекидневно да патрулираме с натовски кораби и самолети, реакцията на Русия към този момент я видяхте. Моята фантазия беше да има платноходки, лодки, тръба за газ. При състояние, че подводници се разхождат, каква ще е тази тръба за газ, тъй като сътрудниците от Българска социалистическа партия в този момент споделят, че щели да вършат отново тръба. И рано или късно, знам, че когато самолети и кораби се разминават в Черно море, могат някъде да се срещнат. Това за туризма не е най-приятната панорама, над тях да летят изтребители или да срещат военни кораби “.

Какво тъкмо желае Бойко Борисов, след разбор на тези разнообразни по своя темперамент изявления, не е доста ясно. Но няма да е професионално от страна на ГЕРБ да се осланя на топ репликата за предходната година: „ Секи самичък си преценява “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР