Относно проверките на къщите за гости може би сме проверили

...
Относно проверките на къщите за гости може би сме проверили
Коментари Харесай

Министър Танева направи важно разкритие около проверките на къщите за гости

Относно инспекциите на къщите за посетители може би сме ревизирали повече от половината – 288 обекта са в мониторинг. Това сподели министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева по отношение на инспекциите на къщите за посетители.

Министър Танева сподели още, че инспекциите не престават до края на юни. „ Ще излезе отчет, ще осведомяваме обществеността “, добави тя. По думите ѝ единствено в 7 от 170 тествани къщи притежателите са отказали достъп. Танева добави, че всички медии са поканени да участват на инспекциите. „ Всички са свободни да видят това, което и нашите специалисти откриват като отидат на инспекция на място “, добави тя.

Във връзка с оставката на ръководителя на Селскостопанската академия Васил Николов, министър Танева означи: „ Като се върна в Министерството на земеделието ще видя оставката на Васил Николов. Информирана съм за нея. Тя е по персонални аргументи. Няма какво да разясня “.



Днес министър Танева взе участие в тържественото разкриване на акцията по беритба на ръжта, в границите на план „ Хляб на мира ". Събитието се организира в землището на град Бяла Слатина, Област Враца. Като част от стартирането на акцията бе изпълнен и обред от фолклорна група от банатски българи към читалището на село Бърдарски геран. След церемонията по зажъване на ръжта и въвличане на хляба, министърката се срещна със аграрни производители от региона.



Проектът „ Хляб на мира " е европейска самодейност, в която се включват дванадесет страни от Централна и Източна Европа. Националната асоциация на зърнопроизводителите е формален сътрудник по Проекта за България от самото му начало.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР