„Относно хаоса - представянето на офертата я има стенографирано в

...
„Относно хаоса - представянето на офертата я има стенографирано в
Коментари Харесай

Александър Николов: Проблемът с количествата природен газ е решен

„ Относно хаоса - представянето на офертата я има стенографирано в Министерски съвет. Второ - има рамков контракт, подписан с съответна компания. Трето - офертата не е оферта просто, тя е ангажираща”, това съобщи някогашният Министър на енергетиката Александър Николов пред NOVA във връзка на доставките на природен газ за България и подписания контракт за 7 карго кораба.

„ Офертата е ангажираща - право е на платеца и получателя да реши да я одобри или не. За трите карга има ангажимент, за четирите - разказан механизъм”, обясни Николов.

Бившият енергиен министър посочи, че има слот за първото карго.

„ За него е взето решение, тъй като е скоро във времето. То е през месец октомври. Този
слот е обезпечен, само че напълно инцидентно - откакто е обяснено по какъв начин той да се заплати, дали да се вземе и така нататък и откакто има цялатакомуникация в „ Булгаргаз” и БЕХ - решението още не е прието”, уточни той.

За второто и третото карго акцентира, че при диалог със служебния министър, му е споделил кои са неговите „ критични” сътрудници от страните.

„ Това са Гърция, Азербайджан и Турция. За мое страдание - „ мижав интерес” все още за това нещо”, добави някогашният министър.

Николов беше безапелационен, че казусът с количествата е решен.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР