Отношенията с родителите невинаги са лесни, но винаги можем да

...
Отношенията с родителите невинаги са лесни, но винаги можем да
Коментари Харесай

Когато прошката лекува: как Лили Колинс се справя с травмата, причинена от баща ѝ Фил Колинс

Отношенията с родителите не всеки път са лесни, само че постоянно можем да проправим път към амнистия и съгласие – потвърждават го и доста звездни фамилии. Такава е историята на актрисата Лили Колинс и татко ѝ – английският музикант Фил Колинс .

Лили е на седем, когато нейните родители се разделят след горчив бракоразвод . Изпълнителят е изневерявал два пъти на майка ѝ Джил Тавелман и в последна сметка взема решение, че към този момент не е влюбен в брачната половинка си. Раздялата оставя своя отпечатък върху момичето, което по това време е обезпокоеното и разтревожено от обстановката.

 Лили Колинс Фил Колинс Getty

По-късно като младеж тя усеща, че копнее за внимание и хвалба от татко си, само че усеща, че не прави задоволително, с цел да го завоюва. Тя рядко го вижда и споделя: „ Макар да беше жив, през множеството време като че ли го нямаше. “

Когато Колинс е на 19, тя се озова очи в очи с призраците от своето минало, когато татко ѝ минава през бракоразвод с третата си брачна половинка Ориан Севи. Неприятните събития към двойката връщат на Лили неприятни мемоари от времената, когато става очевидец по какъв начин нейните родители завършват връзката си.

Актрисата не крие, че по това време влиза във „ постоянно положение на боязън “ и стартира да страда от анорексия и булимия.

И до през днешния ден твърди, че това е обвързвано със заровени усеща от нейното размирно детство.

„ Усещах, че животът ми е отвън надзор. Не можех да се оправя с болката и объркването, свързани с развода на татко ми, и ми беше мъчно да уравновесявам тийнейджърството и преследването на кариера, при която имаше мощен фокус върху това по какъв начин наподобявам “, споделя тя.

„ Гърлото ми изгаряше и хранопроводът ме болеше. В продължение на две години нямах менструация и животът ми беше отвън надзор. Бях ужасена, че съм унищожила възможностите си в миналото да имам деца. “
 Звездни татко и щерка: Лили и Фил Колинс  Звездни татко и щерка: Лили и Фил Колинс  Звездни татко и щерка: Лили и Фил Колинс  Звездни татко и щерка: Лили и Фил Колинс
През 2017 година, дни преди да навърши 28, Колинс разгласява книга с персонални есета, озаглавено „ Нефилтрирано: без позор, без съжаления, единствено аз “ . Част от страниците са отдадени на отчуждението сред нея и татко ѝ, като разказва в детайли по какъв начин огромна част от вътрешната ѝ неустановеност произтичат от неразрешени проблеми с него.

В отворено писмо до Фил Колинс, което тя включи в книгата си, тя написа: „ Уча се по какъв начин да приема твоите дейности и да показвам на глас по какъв начин те ме накараха да се усещам. Приемам и уважавам тъгата и гнева, които изпитвах във връзка с нещата, които си направил или не си направил, които си ми дал или не “.

Катарзисът ѝ под формата на писмо съставлява и нейният път към амнистия. „ Прощавам ти, че не всеки път беше до мен, когато имах потребност, и че не беше бащата, който чаках... Прощавам грешките, които си позволил “, написа още актрисата.

„ И въпреки да наподобява, че е прекомерно късно, не е по този начин. Все още има толкоз доста време да продължим напред. Всички вършим избори и макар че не оправдавам някои от твоите, в последна сметка не можем да пренапишем предишното. “

Днес Колинс има сполучлива кариера в киното : номинация за Златен глобус, няколко хитови кино лентата, главна роля в сериала „ Емили в Париж “ на Netflix,. Но не преди да предприеме нужните стъпки, с цел да елементарни на татко си и да бъде в мир със себе си – в това число осъзнаване на болката и грешките на своя татко.
                             

Така постепенно, само че несъмнено връзките на татко и щерка стартират да се усъвършенстват.

По случай 71-вия рожден ден на Фил Колинс тази година актрисата разгласява фотография с умилително изложение в формалния си профил в Instagram:

Честит рожден ден, баща. Вече не можеш да ме носиш в ръцете си, нито на конче, само че продължаваш да ме прегръщаш мощно с тях винаги когато имам най-голяма потребност.  Може и да не прекарваме толкоз време дружно, само че когато сме лице в лице, ти в действителност ме виждаш. Може и да не ти се има вяра, само че, апелирам те, повярвай ми, че, без значение от възрастта ми и житейските ми избори,  винаги ще нуждая се от теб.

Независимо дали с горделивост те виждам на сцената, или се забавляваме у дома и бордови игри, безпределно признателна съм за всеки един миг, който съм споделила с теб. Особено тези, с които през днешния ден си напомням с усмивка като зрял човек. Благодаря, че ме въодушевяваше и поддържаше да се трансформира в дамата, която съм през днешния ден. Обичам те от тук до Луната и назад...
 Звездни татко и щерка: Лили и Фил Колинс  Звездни татко и щерка: Лили и Фил Колинс  Звездни татко и щерка: Лили и Фил Колинс  Звездни татко и щерка: Лили и Фил Колинс
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР