Отношенията с Китай никога не са се разваляли, даже винаги

...
Отношенията с Китай никога не са се разваляли, даже винаги
Коментари Харесай

Соломон Паси: Отношенията ни с Китай никога не са били лоши


Отношенията с Китай в никакъв случай не са се разваляли, дори постоянно сме имали положителни и интензивни връзки с тях. Ето за какво е належащо всяко последващо държавно управление би трябвало да надгражда и развива тези взаимоотношения.

Това сподели в предаването Денят стартира по Българска национална телевизия шефът на Атлантическия клуб в България Соломон Паси във връзка идната среща 16+1.

Той посочи, че се чака през 2020 година Китай да стане най-големият вложител в света и заради тази причина страната ни би трябвало да малко по-различна политика на дипломация по отношение на азиатската страна.

,,За страдание посолството ни там е много малко. За съпоставяне Унгария е построила в Пекин третото си по величина посолство. В това отношение и ние би трябвало да създадем нещо, с цел да покажем, че държим на положителната дипломация'', добави още Соломон Паси.

Той добави още, че без мощна държавна поддръжка нещата мъчно ще се получат, тъй като китайският бизнес държи извънредно доста на държавни гаранции. Според него България би трябвало да търси вложения от негова страна най-много в инфраструктурата, земеделието и туризма, като точно в последния бранш се следи известно нарастване на туристи от най-многолюдната страна в света.

,,Съществува огромна политическа илюзия, че Русия и Китай работят в тандем. Това не е правилно. На този стадий по-важното е да се търси разговор сред Запада и Китай'', приключи коментара си по тематиката Паси.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР