Отношенията ни с Великобритания са приятелски и са на много

...
Отношенията ни с Великобритания са приятелски и са на много
Коментари Харесай

Борисов и Джонсън осъдиха расизма

Отношенията ни с Англия са другарски и са на доста високо равнище.Това установяваха министър-председателят на България Бойко Борисов и министър председателят на Англия Борис Джонсън, които се видяха в Брюксел, където се организира Европейския съвет.

" Двамата с английския министър председател изрично осъдихме расистките прояви. Борис Джонсън има най-хубави усеща към нашата страна, и както самият той сподели, е първият английски министър-председател с българско име ", написа на фейсбук страницата си Бойко Борисов.

Само преди дни английското държавно управление осъди остро расистките прояви на българските почитатели по време на мача сред България и Англия в София.

Англичаните завоюваха квалификацията за Евро 2020 с 6:0, само че дуелът бе засенчен от расистки викания от трибуните през първото полувреме, поради които на два пъти срещата бе прекратена от основния рефер от Хърватия Иван Бебек.

" Расизмът, който чухме и видяхме през вчерашния ден, бе непоносим и няма място във футбола или където и да е другаде ", се споделяше в изказване на формалния представител на премиера Борис Джонсън. Той похвали британските футболисти, които посочили удивително достолепие, а офанзивите против тях дефинира като жалки.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР