Отношенията ни с Великобритания са приятелски и са на много

...
Отношенията ни с Великобритания са приятелски и са на много
Коментари Харесай

Борисов: Двамата с британския премиер с българско име осъдихме расистките прояви

Отношенията ни с Англия са другарски и са на доста високо равнище. Двамата с английския министър председател изрично осъдихме расистките прояви. Борис Джонсън има най-хубави усеща към нашата страна, и както самият той сподели, е първият английски министър-председател с българско име.

Това написа в своя " Facebook " профил Бойко Борисов през днешния ден. Премиерите на България и Англия са в Брюксел за съвещание на Европейския съвет.

Снимката на Борисов с Джонсън се появява три дни, откакто България влезе в международните медии с расистки прояви, ориентирани към чернокожите футболисти в тима на Англия по време на евроквалификация, провела се в София.



Ден по-късно представител на Борис Джонсън заяви, че държавно управление ще изиска през днешния ден документално от УЕФА да организира стремително следствие на случилото на националния стадион " Васил Левски ". " Расизмът, който видяхме и чухме нощес, е непоносим и няма място във футбола или където и да е. УЕФА би трябвало да реагира на обстоятелствата - към това опетняващо футбола събитие не се подхожда по подобаващ метод. Расизмът и дискриминирането би трябвало да бъдат изхвърлени от футбола един път вечно ", добави представителят.
Бойко Борисов пък разгласи, че е разпоредил на външния министър да възрази пред английския дипломат. " Ние никога не сме съгласни България да бъде слагана под този знаменател. Техните почитатели подмятаха банани на най-хубавите футболисти в света. Не ние сме го измислили от това. Срамуваме се от тези няколко индивида. Не може да допуснем във Англия медии да разясняват по този метод България. В българските тимове сигурно има повече цветнокожи футболисти, в сравнение с Острова. В нашия народен тим имаше трима тъмнокожи футболисти и в техния имаше трима. Какъв расизъм? Дават ни оценка, които са потвърдени в расизма си. Ние сме избавили евреите, когато другите са ги горили в пещ. Какви расисти? ", попита Борисов.
Днес пък той прикани българските публицисти в Брюксел да попитат английските си сътрудници при тях какви расистки прояви са имали и какво са създали, с цел да ги спрат. " Попитайте ги малко. Вие сте умни и красиви, можете да ги накарате на отговорят ", означи очевидно раздразненият Борисов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР