Отношенията на Русия със Северна Корея достигнаха качествено ново и

...
Отношенията на Русия със Северна Корея достигнаха качествено ново и
Коментари Харесай

Лавров: Отношенията ни със Северна Корея са на ново ниво

Отношенията на Русия със Северна Корея доближиха " качествено ново и стратегическо " равнище, съобщи през днешния ден съветският външен министър Сергей Лавров, който е на посещаване в Пхенян, съобщи Франс прес, като се базира на съветски държавни медии.
Прочетете още
Лавров дойде през вчерашния ден на двудневно посещаване в Северна Корея, откакто предишния месец севернокорейският водач Ким Чен-ун направи аудиенция в Русия, в границите на която се срещна с съветския президент Владимир Путин.

" След тази историческа среща можем да кажем с убеденост, че връзките (между Русия и Северна Корея) доближиха качествено ново и стратегическо равнище ", е сподели Лавров на севернокорейската външна министърка Чое Сон-хюи, предават съветски новинарски организации.

Очаква се с диалозите на Лавров със севернокорейски представители да бъде готова почвата за бъдещо посещаване в КНДР на Владимир Путин.

Вчера Лавров приветства поддръжката, която Северна Корея оказва на Русия по отношение на спора в Украйна.

" Ценим доста вашата кардинална и недвусмислена поддръжка за дейностите на Русия в границите на специфичната военна интервенция в Украйна ", сподели съветският външен министър, представен от новинарската организация РИА Новости.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР