Отношенията на Иран с майнерите - това е любов, редуваща

...
Отношенията на Иран с майнерите - това е любов, редуваща
Коментари Харесай

Иран ще спре електричеството на майнерите на криптовалута

Отношенията на Иран с майнерите - това е обич, редуваща се с ненавист, и назад. Сега държавното управление още веднъж лимитира активността по рандеман на криптовалута, пробвайки се да понижи тежестта върху електроснабдяването на страната.

За това оповестява TechCrunch.

Електричеството за всички 118 оторизирани майнингови компании в Иран ще бъде изключено от 22 юни, в навечерието на сезонните скокове в потреблението на електрическа енергия.

Това е удар върху промишлеността, която оказва помощ на държавното управление на страната да заобиколи глобите. Иран от дълго време се намира под тях. Тези наказания всъщност блокират достъпа на страната до интернационалната финансова система.

През 2019 година Иран публично призна промишлеността за рандеман на криптовалути и стартира да издава лицензи на майнерите. Те бяха задължени да заплащат по-високи цени за електрическа енергия и да продават добитите биткойни на Централната банка на Иран.

Страната към този момент няколко пъти стопира работата на центровете за рандеман на криптовалута. Това се прави постоянно, когато търсенето на стане рекордно високо.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР