Отношенията между САЩ и Русия трябва да са стабилни и

...
Отношенията между САЩ и Русия трябва да са стабилни и
Коментари Харесай

Байдън след срещата с Путин: Разговорите трябва да продължат

Отношенията сред Съединени американски щати и Русия би трябвало да са постоянни и предсказуеми. Това съобщи американският президент Джо Байдън на конференция след края на срещата на върха сред него и съветския президент Владимир Путин, предадоха международните организации.

Пресконференцията Байдън даде след конференцията, дадена от Путин след края на срещата на върха. А до момента в който Путин даваше своята конференция във вила Ла Гранж, където се организира срещата на върха, Байдън към този момент беше си тръгнал от мястото.

" Президентът Путин и аз споделяме неповторимата отговорност да ръководим две велики страни и тези връзки би трябвало да бъдат предсказуеми. И там, където имаме разлики, желая президентът Путин да ме разбере, ще има ответни реакции при дейности против ползите на Америка ", съобщи Байдън.

На своята лична конференция президентът на Съединени американски щати дефинира тона на срещата с Путин като положителен. Той обаче добави, че е предизвестил Путин против всякаква интервенция в американските избори.

" Ясно споделих, че ние няма да толерираме опитите за нарушаване на нашия либерален суверенитет или за дестабилизиране на нашите демократични избори и че ние ще отвърнем на такива опити ", акцентира Байдън. Той разкри, че през множеството време е разговарял с Путин за киберсигурността.

Съобщи, че е декларирал на Путин, че неговият дневен ред не е ориентиран против Русия или против която и да е друга страна, а е дневен ред за американските жители, включващ битка с коронавирусната пандемия, възобновяване на стопанската система на Съединени американски щати, възобновяване на връзките със съдружниците и приятелите на Съединени американски щати по целия свят, отбраната на американските жители, предадоха международните организации

Джо Байдън е показал, че нито един американски президент не може да резервира доверието на своя народ, в случай че не пази демократичните полезности.

" Съединените щати няма да толерират опити за нарушение на американския либерален суверенитет ", уточни американския водач.

По думите му, диалозите би трябвало да продължат, защото Съединени американски щати и Русия имат неповторима отговорност за стабилността в световен мащаб и че предстоят диалози във връзка с стратегическата непоклатимост.

" Тези връзки би трябвало да са постоянни и предсказуеми, ката че да разрешат съдействие във съвместен интерес ", уточни Джо Байдън. По думите му, там, където са налице разлики, съветският водач би трябвало да схваща за какво американският президент споделя това, което споделя.

Двамата с Владимир Путин са разискали в детайли идващите стъпки по ограниченията за надзор на въоръженията. Много време на срещата е било отделено и на въпросите, свързани с киберсигурността.

По думите на Байдън, сериозни обекти и инфраструктура не може да бъде предмет на хакерски офанзиви и Съединените щати ще дават отговор уместно на дейности, които заплашват техните витални ползи или засягат техните съдружници.

Съединени американски щати ще продължат да повдигат въпроса по повод ориста и дейностите против съветския опозиционер Алексей Навални. Според американския президент последствията за Русия ще бъдат опустошителни при положение на гибел на опозиционера Навални.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР