Отношенията между родители и деца никога не са лесни. Децата

...
Отношенията между родители и деца никога не са лесни. Децата
Коментари Харесай

5 неща, които едно дете никога няма да прости на родителите си

Отношенията сред родители и деца в никакъв случай не са лесни. Децата са по-уязвими и обръщат внимание на всяка забележка.

Затова си коства да запомните 5 неща, които едно дете в никакъв случай няма да елементарни да родителите си, в случай че не го дарят с задоволително обич.

1. Вербално оскърбление

Вербалното оскърбление е известна техника, употребена от доста родители. Те разчитат на нея за изтъкване на минусите на детето или с цел да го упрекнат.

Децата постоянно реагират по друг метод на словесните унижения. Ако схванат, че родителите им ги обичат и поддържат, това въобще не е ужасно. Но негативна реакция от тяхна страна се демонстрира при положение, че не получават задоволително родителска обич.

Детето стартира да мисли, че родителите му просто го ненавиждат.

2. Липсата на поддръжка по време на спорове

Любящите родители постоянно пазят детето си. Но в случай че то не получи от тях поддръжка при спор с трето лице, това поражда възмущение в него за цялостен живот.

Детето приема сходно отношение като изменничество. Тази родителска неточност оказва негативни последствия в зрелост. 

3. Унизителни санкции

Наказвайки детето си, доста родители отиват прекомерно надалеч и даже не го осъзнават. Разбира се, в случай че то е позволило сериозна неточност, би трябвало да последва уместно наказване. Как да намерим златната среда?

Някои родители измислят санкции, които унижават детето и оказват напън върху душeвността му. Чрез непрекъснато наказване и основаване на честен напън е малко евентуално да се реализиран позитивни резултати.

4. Постоянни съпоставения с другите

Как ще реагира възрастен, в случай че някой стартира да го съпоставя с различен човек, наблягайки минусите и очевидните му неточности?

Възрастните не понасят сравненията и незабавно влизат в спор, с цел да се защитят. Защо тогава вършат същото с детето си?

Сравнявайки го с други деца, родителите му демонстрират, че някой е по-добър от него. В резултат на това детето развива мнението, че въобще не е обичано и е най-лошият човек на този свят.

5. Пренебрежение

По предписание децата, които имат по-големи или по-малки братя и сестри, усещат най-силно пренебрежението на родителите си.

Те стартират да виждат, че родителите им обръщат повече внимание и поддържат другото дете в фамилията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР