Отношенията между Москва и Вашингтон ще останат изключително студени и

...
Отношенията между Москва и Вашингтон ще останат изключително студени и
Коментари Харесай

Медведев: САЩ ще продължат антируската си политика

Отношенията сред Москва и Вашингтон ще останат извънредно студени и при новата администрация на Съединени американски щати, която ще продължи антируската си политика.
Тази прогноза даде заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев в публикация на уеб страницата на ТАСС, оповестена в събота и представена от БГНЕС.
Според Медведев 
" Русия е подготвена да работи с всеки президент на Съединени американски щати, подготвена да възвърне съдействието в разнообразни области ", увери Медведев. Според него обаче " надали може да се чакат взаимни стъпки от новата американска администрация ". Според Медведев „ доста по-вероятно е да се планува поредна антируска политика на Съединени американски щати “. „ През последните години траекторията на връзките сред Москва и Вашингтон непрестанно пада, без значение кой е отпред на Белия дом “, твърди някогашният президент и министър председател.
Дмитрий Медведев се стопира нашироко на последните събития в Съединени американски щати около президентските избори и щурма против постройката на Конгреса.
„ Свикнали сме да мислим, че най-големите стопански системи оказват голямо въздействие върху политическото и общественото развиване на други страни. Кризите, които от време на време се случват в тях, засягат международната стопанска система, а по веригата - върху районните и националните стопански системи, върху политическите системи на страните, подвластни от това влияние. В същото време постоянно се подценява, че обособени политически събития, като избори, могат да предизвикат съществени рецесии в други страни. Особено когато става дума за страни, които директно въздействат на главните международни процеси “, споделя Медведев.
Руският политик е на мнение, че изборите в Съединени американски щати „ изключително когато властта минава от една политическа мощ към друга “, могат да провокират доста обилни промени в международното икономическо развиване, да окажат съществено влияние върху одобрените институции на интернационалното право и световната система за сигурност.
Според Медведев турбулентността в политическата сфера на Съединени американски щати основава стеснение за „ целия свят да работи с такава страна, защото Съединени американски щати се трансформират в непредсказуем сътрудник “.
 Мнение: Нестандартните ходове на Путин имат по-дълбок смисъл Мнение: Нестандартните ходове на Путин имат по-дълбок смисъл
През последните няколко седмици в Русия се случиха две странни неща. Първото е, че съветският президент Владимир Путин преструктурира пра...
Медведев преглежда задълбочено самата изборна система на Съединени американски щати, която на пръв взор наподобява разбираема, само че в един миг „ в обичайно демократичните и консервативни щати гласовете на гласоподавателите, които поддържат друга партия, в действителност изчезват, „ умножават се по нула “. Така в най-новата история демократичните претенденти А. Гор (2000) и Х. Клинтън (2016) изгубиха изборите, спечелвайки болшинство във връзка с броя гласове “.
Медведев отбелязва разделянето в Съединените щати, станало видно от последните събития: “Страната е разграничена на два лагера и границата на разлома е сред носители на разнообразни ценностни ориентации, което се отразява при избори било в интерес на републиканците, било на демократите. По този метод се обрисуват ценностните борби сред консервативната Америка и поддръжниците на проверка на традиционалистическите настройки, сред „ спазващата закона “ и готовите на дейни улични митинги, сред заетите във високотехнологичените браншове и тези, които остават отвън борза на софтуерната гражданска война “.
Според някогашния съветски министър председател в изборното законодателство на Щатите са налице много огромни и проявяващи се нарушавания.
След като прави изчерпателен обзор на изборите в Щатите през последните 20 година, Медведев стига до следното умозаключение: “ Дългосрочното оборване на изборните резултати в съдилищата (и в последна сметка избирането на президент там) е различен факт, който удостоверява неефективността и остаряването на такава изборна система. “
Зад откровеното разделяне сред републиканци и демократи и отсъствието на консенсус в политическия хайлайф на Медведев вижда, че „ във въздуха още веднъж витае забравеният дух на маккартизма “.
 Путин е срещу концепцията за доживотен мандат Путин е срещу концепцията за доживотен мандат
Руският президент Владимир Путин е срещу концепцията властта да се държи безкрайно от водача на страната, както е било по времето на Съв...
Като нов и извънредно авторитетен фактор в изборния развой в Америка Медведев регистрира невижданата роля на „ обществените мрежи и новите медии и, надлежно, частните IT компании, които имат огромен запас в обществената политика “. Той отбелязва обстоятелството, че тези нови настоящи лица в публичния бранш започваха „ да заменят държавните институции, интензивно да постановат своята позиция на голям брой хора, лишавайки ги от опцията да избират “.
Медведен отбелязва и радикално противополжната разлика сред претендентите на двете партии в борбата за презинет по такива значими проблеми като битката против пандемията и „ належащите стопански проблеми в страната, които имат директно влияние върху целия свят “.
Не е за занемаряване и фактът, че поддръжката за интернационалните организации (СЗО, СТО и други) се трансформира в разменна монета за изборните резултати, акцентира Медведев.
Руският политик показва съмнение, че администрацията на Джо Байдън ще преобърне позицията на Доналд Тръмп във връзка с климатимните промени, контрола върху въоръженията и връзките на със съдружниците от НАТО.
Медведев споделя в умозаключение, че е „ изброил единствено няколко области, на които явно ще се обръща особено внимание. Основното нещо е непредсказуемостта на по-нататъшните дейности на Съединени американски щати на интернационалната сцена, съществуването на известна токсичност на тази страна даже за съдружници и сътрудници, което е разследване от сериозните обществени разтърсвания, през които американското общество претърпява “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР