Отношението ни към природата има пряко отражение и на начина

...
Отношението ни към природата има пряко отражение и на начина
Коментари Харесай

Как да избегнем капаните на свръхпотреблението и да спестяваме с грижа за природата

Отношението ни към природата има директно отражение и на метода ни на живот – заобикаляме клопките на „ бързата мода “ и свръхпотреблението, някои стопират потреблението на месо, а други сменят колата с електрически автомобил.

Ако до момента не сте се замисляли за по-устойчив метод на живот, ето няколко съвета от къде да започнете:

Инвестирайте в качество, а не в количество

Създайте си личен жанр и не следвайте сляпо трендове. „ Бързата мода “ генерира повече нездравословни излъчвания от всички интернационалните полети за една година и това я трансформира в един от най-големите замърсители на природата.

Всяка година в Европейския съюз се изхвърлят над 5 милиона тона текстилни боклуци от облекла и обувки. Това значи, че съгласно данните на Eurostat, на човек се падат приблизително 12 кг. текстилни боклуци годишно.

Затова помислете преди да посегнете към следващия чифт обувки в мола.

Как да избегнем свръхпотреблението?

Важно да заобикаляме импулсивните покупки. Не пазарувайте артикули, единствено тъй като са евтини.

Дайте си време да прецените дали това, което желаете дава отговор на действителна потребност или е резултат от фешън трендове и маркетингови тактики. Обикновено 24 часа са изцяло задоволителни, с цел да си дадете отговор на въпроса " Имам ли в действителност потребност от това? ".

Грижата към природата и средата, в която ще отраснат децата ни, са въпрос на полезности и на бъдеще. Можем да създадем този избор даже със личните си спестявания и по този начин да дадем явен знак на стопанската система какво е значимо за нас.

За част от нас тези стъпки са естествени, само че може би не се замисляме, че въздействието ни върху околната среда не се изчерпва единствено дотук.

Ефект върху природата имат даже решенията ни къде да държим.

И в случай че разумният отговор тук е депозит в банка, защото това е най-дългосрочно сигурният способ за икономисване, не е без значение и по какъв начин ще изберем банката, на която да поверим средствата си.

Финансовите институции на процедура влагат средствата, които депозираме при тях, като отпускат заеми. С решенията си кой бизнес да финансират и кой не, банките оказват голямо влияние върху природата и обществената среда.

Затова, когато сме почнали да вършим осъзнати избори в грижата за природата, добре е да проучим и политиките в тази посока на обособените банки.

Освен, че предлага за тригодишен депозит, е и една от най-зелените финансови институции у нас.

Отговорността и грижата за околната и обществената среда е част от ДНК-то ѝ надалеч преди зелената тематика да стане съвременна.

През последните 10 години в ПроКредит Банк последователно цифровизират процесите си - така80% от банковите услуги, които оферират, в това число откриването на депозитна сметка - към този момент не изискват вървене до офис.

С течение на времето им се постанова да поддържат все по-малко офиси, а вследствие на това пресмятат, че са икономисали 80% от електрическата енергия, която другояче биха употребили, както и 73% от хартията.

През тези 10 години са понижили и със 70% и използването на горива, защото по-голямата част от автопарка на ПроКредит Банк е електрифициран.

По-големият резултат от активността на банката върху природата, в действителност идва от решенията за кредитиране.

Повече от 1/3 от всички заеми, които банката отпуска, са в поддръжка на зелената промяна на обособените жители или бизнеса.

Изчисляват, че резултатът от спестените излъчвания посредством финансиране, е 3000 пъти по-голям, в сравнение с от активността на самата банка – като поддръжка на офиси и пътуванията на чиновниците, да вземем за пример, по тази причина имат създадена методология и деликатно сортират плановете, които да финансират.

„ 30% от заемите, които сега имаме отпуснати са със зелена устременост. За всеки един заем, вършим оценка какво въздействие има съответната компания върху околната среда, както във връзка с самата инвестиция, която финансираме, по този начин и изцяло на бизнеса. Стимулираме фирмите да вършат вложения, които са по-щадящи към околната среда, въпреки и те да не са безусловно наложителни за активността им, ” споделя Константин Киров, който дава отговор за отдела за „ Опазване на околната среда и Зелени планове “ в ПроКредит Банк.

Дори в началото да изискват вложения, решенията, кото пестят естествени запаси, в дълготраен проект и икономисват средства както за бизнеса, по този начин и за семействата.

Така да вземем за пример енергийно ефикасните уреди могат да имат по-висока начална цена, само че икономисват обилни суми от сметките за електрическа енергия в дълготраен проект.

Немската банка е на пазара у нас от 20 години и е известна с това, че не залага на агресивното кредитиране, а избира устойчивата възвръщаемост на вложенията.

Твой е изборът в какво ще бъдат вложени парите ти – в каква идея, в какво произвеждане или с каква цел. Твое е решението какъв смисъл ще придадеш на средствата си.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР