Отношението на управляващите накара част от хората на протеста да

...
Отношението на управляващите накара част от хората на протеста да
Коментари Харесай

Политологът Слави Василев: Пропастта между протестиращи и власт е огромна

Отношението на ръководещите накара част от хората на митинга да се приберат у дома. Пропастта е доста огромна и не е дело на протестиращите, а на ръководещите. Това съобщи политологът Слави Василев.
Според него, в случай че президентът не излезе с предложенията си за промени в Конституцията, гражданските митинги ще продължат.

Слави Василев чака идващият парламент да бъде напълно друг. Той е на мнение, че отхвърлените претекстове за оставката на ръководителя на Народното събрание демонстрира отвращение на ръководещите да се поддадат на натиска на Българска социалистическа партия.

В Народното събрание няма самостоятелни народни представители, а има партийни народни представители, които слушат какво Борисов им споделя, счита Василев.

Протестът има доста сериозна пакетировка, митингът беше фиктивен да няма разговор. Това мнение изрази политическият психолог проф. Антоанета Христова, абонирана за утринния блок на Българска национална телевизия.

Борисов даде късмет на протестиращите да удовлетворят настояванията си, като съгласно проф. Христова това е жанр на връзка сред премиера и протестиращите. Според Антоанета Христова митингът има прикрит претекст и той не е действителна смяна. Това се вижда в пакетирането, недиалогичността, като и в нежеланието да се заложи на процеса на смяна на Конституцията.

Протестите съгласно нея ще продължат, като са останали обаче свръхмотивираните. С наближаването на времето за постоянните избори желанието за излизане на площада ще понижава. За Христова ще бъде забавно да следи борбите на политическия терен, а не на революционния.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР