Отношението на Китай към Литва е аларма за събуждане за

...
Отношението на Китай към Литва е аларма за събуждане за
Коментари Харесай

Литва призова ЕС да се събуди и да бъде единен със САЩ и Запада срещу Китай

Отношението на Китай към Литва е " тревога за пробуждане " за Европа , сподели в сряда заместник-министърът на външните работи на Литва, до момента в който прикани Европейският съюз да бъде обединен в връзките си с Пекин , оповестява " Ройтерс ".

, откакто Тайван разгласи, че офисът му във Вилнюс ще се назовава Тайванско посланичество в Литва.
 Външният министър на Тайван приканва Европа против Китай
Външният министър на Тайван приканва Европа против Китай

Джоузеф Ву: Възходът на Китай е определящото предизвикателство за демократичните страни в света

Страната с към 3 милиона души население тази година също се отдръпна от механизма за разговор " 17+1 " сред Китай и някои страни от Централна и Източна Европа , Съединените щати виждат изпитание на Пекин да раздели европейската дипломация.

Смущенията в търговията, провокирани от напрежението, съставляват риск за икономическия напредък на Литва.

" Мисля, че това е сигнал за пробуждане по доста способи, изключително за европейците да схванат, че в случай че желаете да отбраните демокрацията, би трябвало да я отстоявате ", сподели литовският заместник-министър на външните работи Арнолдас Пранкявичюс на конгрес за сигурност в Вашингтон.
 Китай предизвести Литва и Европейски Съюз да не вземат необратими неверни решения поради Тайван
Китай предизвести Литва и Европейски Съюз да не вземат необратими неверни решения поради Тайван

Да не скапват здравословното развиване на връзките Китай-ЕС

За да може Европа да бъде надеждна в света и като сътрудник на Съединени американски щати , тя би трябвало " да се сплоти във връзка с Китай ", сподели Пранкявичюс.

" Китай се пробва да дава образец с нас - отрицателен приме р, тъй че другите страни безусловно да не следват този път и затова е въпрос на принцип по какъв начин реагира западната общественост, Съединени американски щати и Европейския съюз " той сподели.

Китай, който твърди, че Тайван е своя лична територия, постоянно се ядосва от всевъзможни ходове, които биха могли да допускат, че островът е обособена страна.
 Европейската делегация за първи път посети Тайван
Европейската делегация за първи път посети Тайван

Посещението идва в миг, когато Китай изпраща военни самолети

Само 15 страни имат публични дипломатически връзки с Тайван , само че доста други имат де факто посолства, които постоянно се назовават ​​търговски офиси, употребявайки името на град Тайпе, с цел да се избегне отпратка към самия остров.

Ходът на Литва да напусне механизма " 17+1 " не беше антикитайски, а проевропейски , добави Пранкявичюс.

" Трябва да приказваме по обединен и пореден метод , тъй като в противоположен случай не можем да бъдем надеждни, не можем да защитим ползите си и не можем да имаме равностойни връзки с Пекин ", сподели той.

Пранкявичюс подлага на критика и режима на Александър Лукашенко в Белраус за диктарура и нарушавания на правата на индивида. Европейскитя съюз би трябвало да бъде обединен и взаимен против такива диктатури и техните дейности .

Honour & privilege today to address the acclaimed forum in, in a dynamic discussion with PBS Foreign and Defense Correspondent. And to share the Lithuania story in defending democracy in dealings with, &.
— Arnoldas Pranckevičius (@APranckevicius)  Пентагонът: Китай усилва 5 пъти нуклеарния си боеприпас до 2030 година - 1000 бойни глави
Пентагонът: Китай усилва 5 пъти нуклеарния си боеприпас до 2030 година - 1000 бойни глави

Ядрена агресия на Китай заплашва нуклеарния чадър, Съединени американски щати с Япония, Южна Корея и Европа ще прегледат нуклеарните си позиции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР