Отнет е достъпът до класифицирана информация на председателя на КПКОНПИ

...
Отнет е достъпът до класифицирана информация на председателя на КПКОНПИ
Коментари Харесай

Премиерът Петков: Отнет е достъпът до класифицирана информация на Сотир Цацаров

Отнет е достъпът до класифицирана информация на ръководителя на КПКОНПИ Сотир Цацаров. Това удостовери пред Българска национална телевизия министър председателят Кирил Петков.

Днес ДАНС ме уведоми, че са лишили разрешението за достъп до класифицирана информация на равнище " строго секретно ". Разрешението е отнето в хода на реализиране на надзор за надеждност след добити данни от ДАНС, посочи министър председателят.

Вчера някогашният основен прокурор разгласи, че ще подаде оставка през март. Срещу него се води следствие от ДАНС.

Според информацията на Българска национална телевизия, Цацаров ще подаде оставка в идващите дни и откакто я внесе в Народното събрание ще разяснява съответно претекстовете си за нея.

Знаем още, че ще изиска да бъде освободен от 1 март, като по този метод ще може да внесе в Народното събрание и още един документ - докладът на комисията за активността ѝ през миналата 2021 година, като по този метод покаже пред народните представители и обществото с каква успеваемост е работила комисията.

Така той ще остане на поста 2 години, 2 месеца и 10 дни, защото беше определен на този пост на 20 декември 2019 година.

След като подаде оставка Сотир Цацаров ще разяснява и готвените промени, като се чака да сложи акцент върху разделянето на комисията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР