Отнемането на лиценза за износ от South Stream Transport B.V.,

...
Отнемането на лиценза за износ от South Stream Transport B.V.,
Коментари Харесай

Кремъл коментира отнетия лиценз на оператор на Турски поток

Отнемането на лиценза за експорт от South Stream Transport B.V., операторът на " Турски поток ", по който съветският газ тече през Черно море за Турция и европейските страни, не визира работата на газопровода, сподели представителят на съветския президент Дмитрий Песков. „ Засега мога единствено да кажа, че това не се отразява на действието му, т.е. газовият поток е включен “, сподели Песков пред кореспонденти.

Операторът на тръбопровода, записаната в Нидерландия South Stream Transport B.V., съобщи на 29 септември, че новите наказания на Европейски Съюз на 18 септември са довели до предварителното лишаване на лиценза за експорт на компанията. От компанията обаче увериха, че доставките по газопровода няма да бъдат наранени и споделиха, че към този момент са подали молба за възобновяване на лиценза, защото той е значим за енергийната сигурност на Европа.

„ В резултат на въвеждането на нови наказания на 18 септември 2022 година лицензът за експорт на South Stream Transport B.V., операторът на морския газопровод „ Турски поток “, по който съветският газ се транспортира през Черно море до потребителите в Турция и европейски страни, беше прибързано анулиран ", се споделя в известие на компанията.

Санкциите обаче не лимитират по-нататъшния превоз на газа. Въз основа на това доставките на гориво на разнообразни промишлености и милиони семейства в Турция и европейските страни няма да бъдат наранени в кратковременен и дълготраен проект, акцентира операторът.

Компанията към този момент е подала заявление за възобновяване на лиценза за експорт и чака отговор от холандските управляващи. South Stream Transport B.V. обявиха, че имат всички правни учредения да получат изключение според настоящия правилник за глобите на Европейския съюз. Това се изяснява с обстоятелството, че газът, превозен по „ Турски поток “, след това се доставя до европейските страни посредством национални газопреносни системи, като по този метод спомага за обезпечаването на тяхната енергийна сигурност.

Операторът на тръбопровода също по този начин означи, че през цялата 2022 година Европейският съюз от време на време постанова спомагателни наказания, ориентирани към ограничение на износа на материали, технологии и услуги от компании в поддръжка на дейностите на Русия.

„ Турски поток “ е водопровод за експорт, състоящ се от две линии. Едната от тях е предопределена да доставя газ от Русия през Черно море за Турция, а втората - за страните от Южна и Югоизточна Европа. Проектният му потенциал доближава 31,5 милиарда кубически метра годишно. Експлоатацията на газопровода стартира през януари 2020 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР