Отнема 20 години, за да се изгради добра репутация и

...
Отнема 20 години, за да се изгради добра репутация и
Коментари Харесай

Управлявай добрите впечатления!

Отнема 20 години, с цел да се построи добра известност и 5 минути, с цел да се унищожи, споделя Уорън Бъфет. В света на бизнеса (и изключително в цифровия маркетинг) това стана по-актуално от всеки път, защото всяко известие или деяние на фирмите през днешния ден доближава до милиони консуматори и евентуални клиенти за няколко секунди с помощта на обществените мрежи.

Оттук и смисъла, че вярното действие на каналите за продажби, информационните и цифровите платформи на фирмите, през днешния ден е централна част от тактиките на марката, тъй като когато се дава извънредно внимание, рекомендациите от уста на уста стават лайкове, положителни мнения и по-високи проценти на реализация. Това е по този начин, тъй като повече от 50% от репутацията на марката сега идва от онлайн взаимоотношение, сочат данни от изследване на Weber Shandwick.

Начинът, по който е планиран и действа даден уеб страница, целева страница, приложение или онлайн магазин, споделя доста на потребителите за това по какъв начин се ръководи един бизнес. Не всичко е в ниските цени или страхотните покупко-продажби. Когато купувачите елементарно намират това, което търсят, и имат оптимално прекарване при сърфиране, е по-лесно да ги убедите да купят още веднъж и да усилят дълготрайната си преданост към марката.

Лош уебсайт или платформа, които не дават отговор на потребностите на потребителите, са главните аргументи за неприятен корпоративен имидж. За да избегнете това, прочетете тези четири съвета за обезпечаване на отлична известност в онлайн света. 

Изградете налична еднаквост

Социалните медии преодоляха разликата сред консуматори и марки като никой различен инструмент. Присъствието в другите и нови канали, които съществуват през днешния ден, като TikTok, Instagram или Snapchat, е от значително значение за основаването на еднаквост, която вдъхва доверие и отразява близостта с друга публика. Това ще улесни връзката, ще помогне за повишение на вашата онлайн известност и ще ви разреши бързо да поддържате връзка с клиентите си в сложни времена.

Генерирайте отзиви и рецензии от действителни клиенти

92% от онлайн потребителите напущат марката, в случай че срещнат по-голямата част от негативните мнения. За да се избегне това, добра процедура е да накарате клиентите да покажат какъв брой са удовлетворени от продукта или услугата, тъй че акция, в която потребителят се предизвиква да изрази своето мнение или опит, е добра опция за възстановяване на репутацията по някакъв органически метод. 

Изберете добра тактика за премерване

Обръщането на внимание на мненията и рецензиите на потребителите е от значително значение за грижата за репутацията на бизнеса в онлайн света и за това е нужна метрична тактика за разграничение на негативната от позитивната противоположна връзка. Когато организирате маркетинговите си акции в обществените медии по имейли посредством CRM, е допустимо неотложно да наблюдавате усещането, което потребителите имат във връзка с марка или услуга. 

Винаги общувайте ясно

Кризи могат да зародят във всяка компания. Въпреки това, когато една марка не се показва ясно в тези обстановки, това може да обърка евентуалните клиенти. Бързата и къса връзка е от значително значение, защото през днешния ден е добре известно, че маркетингът от уста на уста (застъпничество) е най-ефективният метод за определяне на доверие сред потребителите и общностите.

Несъмнено репутацията на една марка през днешния ден е най-ценният актив, който може да се търси, защото тя е малко потребна за планиране на положителни артикули, услуги или опит, в случай че в последна сметка не се отразява в удовлетворението на потребителите, както вътре, по този начин и извън цифровия свят.  

Източник: Шели Пърсел за 

Превод и редакция: Нели Тодорова
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР