Отнели му книжката, а той твърди, че не се е

...
Отнели му книжката, а той твърди, че не се е
Коментари Харесай

Абсурд! Ще уволнят ли ватман заради фалшиво положителен тест за наркотици?

Отнели му книжката, а той твърди, че не се е дрогирал, само че се лекувал с лекарства, поради които може да го изкарат наркоман

Тест за опиати, който може след няколко месеца да се окаже подправено позитивен, е на път да остави машинист без работа. Пред Нова телевизия заместник-директорът на " Столичен Електротранспорт " ЕАД инж. Иво Василев разкри, че подчинения му чиновник е разказал по какъв начин се лекувал с лекарства, поради които полевият тест за амфетамин може да се окаже позитивен.

Шофьор от София, който пожела да остане неизвестен, обаче описа пред Нова телевизия, че на 3 ноември е бил участник в ПТП сред кола „ Пътна помощ ” и трамвая, зад кормилото на който стоял служителят с позитивния тест за опиати. След злополуката ватманът се е държал извънредно нападателно и по думите на водача е избягал от мястото на случая.

След откриването на ватмана, идването на място на полицията и тестване за алкохол и опиати, се оказва, че полевият тест за дрога на лидера от градския превоз е позитивен.

„ Трамваят пристигна доста бързо откъм гърба. Бях втора кола и ми отнесе страничното огледало с рамката. След това ватманът спря, оправи си огледалото и си потегли. Когато настигнах трамвая, лидерът стартира да ми демонстрира неприлични жестове. Когато се прибрах в гаража ми извикаха КАТ, а по-късно стана ясно, че ватманът е с позитивен тест за опиати ”, описа водачът, поискал анонимност.

Той призна, че автомобилът му е застъпил релсовия път. „ Да, това е нарушаване от моя страна. Но имаше хора, които бяха компактно до тротоара. И в случай че трябваше да се престроя компактно в дясно – щях да отнеса главите на хората ”, уточни лидерът.

От Министерство на вътрешните работи дадоха отговор на питане на NOVA като показаха, че имат сигнал за това  произшествие и полевият тест за опиати на ватмана е позитивен.

„ Ватманът е решил, че няма вреди и по тази причина е траял по маршрута си. След известно време двамата „ още веднъж са се видели ”, по този начин да се каже, и ватманът е схванал, че има някакъв проблем. След като се е прибрал в хранилище „ Красна поляна ” самичък се е обадил на 112, с цел да пристигна КАТ да обработи случая. Установява се, че виновността е на лидера на репатрака. Но при тест за опиати се открива, че в кръвта на ватмана има остатъчно съществуване на амфетамини. Книжката му е отнета ”, съобщи инж. Василев.

„ Обясни ни, че е претърпял контузия с персоналния си мотопед и по време на лекуването употребявал избрани типове медикаменти. Заради едно от тях може пробата да демонстрира, че е употребявал амфетамини “, добави той.

„ Всеки ден всички водачи се тестват за алкохол. Ние сме единственото сдружение в Европа, което прави това всеки ден за безвредно обслужване на нашите клиенти “, сподели още заместник-директорът на " Столичен Електротранспорт " ЕАД.

" Досега за няколко години сме хванали двама за приложимост на опиати и незабавно сме ги освободили. На 9 ноември ще има дело в съда, с цел да му върнат книжката на ватмана “, добави той.

„ Проблем е бавенето на кръвната проба. Месеци наред може да не знаем дали имаме подправено позитивен тест за опиати “, разяснява водещият на „ Здравей, България “ Виктор Николаев. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР