Отне само 24 часа на Доналд Тръмп да определи като

...
Отне само 24 часа на Доналд Тръмп да определи като
Коментари Харесай

Тръмп застана на страната на Путин

Отне единствено 24 часа на Доналд Тръмп да дефинира като " талантлив акт " дейностите на президента на Русия Владимир Путин по повод Украйна и назова съветския водач " доста рационален ", предава CNN.

Бившият президент на Съединени американски щати има навика постоянно да упреква враговете си в изменничество, само че личната му шеметна припряност да застане на страната на непознат водач, който се оказва зложелател на Съединените щати и Запада, е шокиращо даже за стандартите на Тръмп за самоцел.

И до момента в който президентът Джо Байдън повтаря именитата президентска роля за управление на свободния свят, предшественикът му, който желае да го наследи, демонстрира на Путин, че безнаказаността, ухажването на диктаторите и поклонението на героите ще се върнат, в случай че той още веднъж завоюва Белия дом. Изказванията на Тръмп освен ще намерят топло посрещане в Кремъл, а се отнасят и до съдружниците, които стоят паралелно до Съединени американски щати против Русия и се опасяват за бъдещето на НАТО, в случай че Тръмп се върне на власт.

„ Това е гениално “. Путин афишира огромна част от Украйна за самостоятелна. Това е прелестно ", сподели Тръмп в изявление за The Clay Travis & Buck Sexton Show.

Колко мъдро е това! Той ще влезе в тези територии и ще бъде миротворец. Можем да използваме този метод на нашата южна граница. Това е най-силната миротворческа мощ, която съм виждал. Ето един водач, който е доста разбиращ. Познавам го доста, доста добре ", добави Тръмп.

Тръмп имаше поради подписаната декларация от Путин в понеделник, с която съветският водач публично призна двете сепаратистки области в Донбас – Луганкс и Донецк – за самостоятелни републики. Също по този начин и във връзка вчерашното позволение на Cъвeтът нa фeдepaциятa, Русия да paзпoлoжи pycĸи вoeнни cили в двeтe oблacти в Дoнбac с „ миpoтвopчecĸa “ миcия, с цел да укрепят анклавите. Този ход беше жестоко нарушаване на интернационалното право, резонанс на тираничното териториално разширение от 30-те години на предишния век, което докара до Втората международна война и, както сподели Байдън във вторник, еднакво на „ началото на съветска инвазия “.

Всъщност Тръмп подкопава външната политика на Съединени американски щати, до момента в който Байдън се пробва да спре война, която може да убие хиляди хора и да заплаши мира след Студената война.

Но не е изненадващо, че Тръмп ще похвали всичко, което направи Путин, като се има поради, че значително пъти коленичи на съветския водач, до момента в който беше на власт в Съединени американски щати. Като се има поради, че Доналд Тръмп се опита да извърши прелом, който би унищожил американската народна власт, надали е шокиращо, че той не се тормози от загубата на украинската независимост. Веднъж Тръмп застана един до друг с Путин на среща на върха в Хелзинки и разруши американските разследващи организации, които споделиха, че Москва се е намесила в изборите през 2016 година, с цел да му помогне. А Тръмп самичък опетни украинската народна власт, пробвайки се да изнуди президента Владимир Зеленски да разгласи следствие на тогавашния му противник от демократите Байдън – корист с власт, която му донесе първото от неговите два исторически импийчмънта.
Повече от елементарен спор с Тръмп
Самохвалството на някогашния американски президент бледнее по значение, по отношение на тревожните събития в Източна Европа. Но мненията на Тръмп бяха повече от естествения за него “карнавален лай” и приоритизиране на персоналните обсесии пред националните ползи, с които Тръмп е прочут.

Никой различен жив някогашен президент не би мечтал, камо ли да толерира съветски водач, който може би скоро ще води най-голямата война в Европа след Втората международна война, откакто в понеделник разгласи, че Украйна няма право на битие.

Но статутът на Тръмп като евентуален любимец за номинацията на републиканците през 2024 година – и опцията той да се върне на власт – извежда идолизирането на Путин на едно по-ново равнище. Това ще ускори възходящото разделяне в републиканската партия.

Бившият държавен секретар на Тръмп Майк Помпео, възможен предстоящ претендент за президент на Републиканската партия, също неотдавна похвали Путин, като доста надарен и талантлив общественик.

Той беше сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), за Бога. Той знае по какъв начин да употребява властта. Трябва да почитаме това ", сподели Помпео пред Fox през януари.

Фактът, че тези мнения идват от водещи членове на партията на някогашния президент Роналд Рейгън, който умоляваше тогавашния руски общоприет секретар Михаил Горбачов да „ събори стената “ в разделения Берлин и му се приписва спечелването на Студената война, съставлява удивителен промяна. И това демонстрира какъв брой надалеч се е отдалечила Републиканската партия от уважението си към главните демократични полезности на Съединени американски щати в устрема си към власт.

Някои републиканци бяха по-фини в рецензиите си към Байдън. Лидерът на малцинството в Сената Мич Макконъл поддържа напъните на президента да сплоти западните съдружници зад Съединени американски щати, с цел да се изправи против Путин, и поддържа строги наказания за наказване на съветския водач. Но не за първи път във вторник републиканецът от Кентъки показва, че е подготвен да “играе играта и в двата края”, обвинявайки Байдън, че е предизвикал рецесията посредством уязвимост.

Не имам вяра Владимир Путин в този момент да разполагаше с няколкостотин хиляди бойци на границата с Украйна, в случай че не се бяхме изтеглили бързо от Афганистан предишния август. Впечатлението, което оставихме, първо с изоставянето на Афганистан, е, че Америка не е заинтригувана да играе толкоз огромна лидерска роля, както преди “, сподели Макконъл в Лексингтън във вторник.

Макконъл се допира до мнението, споделяно от доста американци и от двете страни, че евакуацията на Съединени американски щати от Афганистан предходната година е била безредна и неприятно планувана, и е намалила усещанията за водачеството на Байдън в чужбина. В същото време обаче престижът на Байдън в тази рецесия е по-сигурен. Той, да вземем за пример, сближи членовете на НАТО толкоз доста, колкото от години насам не са били.
Тръмп " хвърля топката "
Докато последната администрация постоянно излагаше твърда позиция против Русия, тя неведнъж беше подкопавана от избухващото удивление на Тръмп от Путин в общественото пространство и навика му да взима импулсивни решения, които играха в задачите на външната политика на Русия, в това число изтеглянето на Съединени американски щати от Северна Сирия.

Знаех, че той постоянно е желал Украйна. Говорих с него за това. Казах му: „ Не можеш да го направиш. Няма да го направиш “. Но виждах, че той го желае “, сподели Доналд Тръмп.

В реалност Тръмп допусна по време на акцията си през 2016 година, че Русия може да резервира Крим, друга украинска територия, която Путин анексира през 2014 година

„ Хората на Крим, доколкото чух, биха предпочели да бъдат с Русия, в сравнение с там, където бяха “, добави някогашният президент на Съединени американски щати.

Една от задачите на натиска на Путин върху Украйна – както той неведнъж е изяснявал – е да върне НАТО към неговите граници в края на Студената война и да раздели западния алианс. С Тръмп на власт, съветският водач нямаше потребност да се занимава с последната цел, защото неговият сътрудник в Белия дом постоянно ругаеше трансатлантическите съдружници и дружеше с враговете на Съединени американски щати.

И не е като че Путин се отхвърли от Америка, когато Тръмп беше на власт. Кибератаки, идващи от съветска земя, също се случваха по време на президентството на Тръмп, в това число интервенцията SolarWinds, която подкопа федералните организации на Съединени американски щати.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР