Отнасяйте се към него като към голямо куче Джак ръсел

...
Отнасяйте се към него като към голямо куче Джак ръсел
Коментари Харесай

Джак ръсел териер - подходящ ли е за теб

Отнасяйте се към него като към огромно куче
Джак ръсел териер може да върти стопаните си на дребния си пръст, в случай че не го дресират от рано - той е едно от най-умните кучета.

Идеална компания е за разходки из планината, преходи с велосипед, екскурзии или езда. Неслучайно кучетата от тази порода са положителни артисти във филми - съобразителни, интелигентни и като същински кучета на изкуството – не понасят скуката. Имат потребност от обич, самопризнание и доста занимания.

Свещеник основал породата

През XIX век в Англия свещеникът Джак Ръсел опитал с кръстосвания на териери от разнообразни породи, до момента в който основал кучето със съвършените ловни качества – нарекли го Джак Ръсел териер. Кучетата от тази порода се употребявали при конен лов на лисици. Днес във Англия можете да ги видите като фермерски кучета, компаньони или за лов на лисици, язовци, водни плъхове и прогонване на глигани.

Издържа при всевъзможни условия

Ако ще си купувате кученце от тази порода, отнасяйте се към него като към огромно куче. Често се случва да командва стопаните си, тъй като не са го възпитавали в точния момент. Преди да го вземете в дома си, е добре да бъде обучено на най-елементарните команди. Осигурявайте му разходка, с цел да изразходва силата си, по този начин ще е чинно вкъщи. За да притежавате Джак Ръсел, би трябвало да сте същински господари, смели, решителни и да умеете да го респектирате. Ако пък обичате спорта, това е подобаващата порода куче за вас. Идеална компания е за разходки из планина, тичане, преходи с велосипед, екскурзии или езда. Джак Ръселите са издръжливи при всевъзможни метеорологични условия – дъжд, сняг, мраз, жега. Могат да живеят навън в барака на двора. Не забравяйте, че на първо място те са ловни кучета и обичат да копаят дупки и надушват следи - котки, зайци, плъхове и птици разсънват ловните им инстинкти. При среща с такива животни се пробвайте да отклоните вниманието му, с цел да не ги нападне. С други домашни любимци е добре да привиква още като са дребни, само че по-добре не го оставяйте уединено с морски свинчета и хамстери.

Винаги е готово за игри и бели

Това куче е с радостен темперамент, жизнерадостно, самоуверено и настойчиво. В компания с него постоянно ще ви е радостно. Обича игрите, само че е значимо да предупредите децата си по какъв начин да играят с него – не трябва да го нервират и да са груби, не трябва да го закачат до момента в който спи или се храни. Ако го оставите единствено, можете да сте сигурни, че от досада ще свърши някоя пакост или ще издълбае дупка под оградата и ще отиде на посетители у съседите. Бъдете толерантни към него и показвайте обичта си. Важно е да го социализирате овреме, тъй като може да стане нападателно към други животни. Доста е мъдро и съобразително, изключително в сериозни обстановки, тъй че е и добър надзирател на дребни деца. Безстрашно е, само че и рационално. Не поема непотребни опасности. Точно по тази причина териерите са измежду обичаните кучета на ловците. Чувството за комизъм също е особено за тях. Често демонстрират дебелоглав и отстояват правото си на лично решение.

С дребни мустаци, черно носле и бадемови очи

Кучетата от порода Джак Ръсел доближават до към 35 см височина и тежест към 6 кг. Продължителността им на живот е към 15 години. Козинката им е твърда и плътна. Муцунката им е малко по-къса от челото, а нослето черно. Имат бадемова форма на очите - дълбоки, тъмни с живо изражение. С дребни клепнали уши, които наподобяват на буквата V. Мускулесто вратле и прав тил, а лапите са с компактно прилепнали пръсти и здрави възглавнички.

Още нещо:

- Предупредете децата, че не трябва да са груби с Джак Ръсел или да го закачат, до момента в който се храни и спи.

- Социализирайте кучето овреме, с цел да не стане нападателно към други животни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР