Отнасяме се с разбиране към всеки, който протестира. Хората са

...
Отнасяме се с разбиране към всеки, който протестира. Хората са
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Няма нито един довод, че изборите ще са нечестни и е много опасно да се твърди подобно нещо

Отнасяме се с схващане към всеки, който стачкува. Хората са прави да отстояват своя интерес, само че задачата на хората, които вземат решенията, е да отстояват публичния интерес. Всяка една ограничаваща мярка е призната след дълги полемики с лекари, здравни специалисти, икономисти, политици. Пандемията е предизвикателство, което не познаваме задоволително добре. В момента няма логаритъм, който да показва кое и за какъв брой да се затваря. Не мога да разясня заканите за отваряне на заведенията на 1 февруари - не съм здравен специалист. Ако ме питате дали бих изпил една бира на 1 февруари в някое заведение - не, не бих си го разрешил.

Това сподели в предаването "Още от деня " вицепремиерът Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител, който разяснява днешния митинг на притежатели на заведения.

"Има страни, които от месеци ползват извънредно строги ограничаващи ограничения. Пак ще повторя, че няма логаритъм по какъв начин се ръководи тази пандемия. Със сигурност икономическите и обществените ограничения няма по какъв начин да заменят естествения трудов развой. Разбираем е гнева на хората, които са затворени и желаят поддръжка още в първата седмица, само че това няма по какъв начин да се случи. В момента администрациите работят на цялостни обороти и нещата се случват за месец. Категорично няма мярка и средства, които да са се забавили за една година. Най-малкото преди една година нямаше пандемия. За всички ограничения се кандидатства по електроенен път. Все още обаче не сме в обстановката да се лишим от мнението на чиновника или служителя в администрацията. Икономическата обстановка изисква доста изчерпателен разбор. Според мен никой в държавното управление не демонстрира неблагоразумен оптимизъм. Всички сме реалисти и не се обещаваме неща, които няма по какъв начин да се изпълнят ", разгласи Дончев във връзка обществените и икономическите ограничения на държавното управление за справяне с пандемията.

"След стартирането на дребните възпитаници в учебните заведения данните демонстрират, че няма взрив на здравната конюнктура. Нещата се наблюдават всеки ден и това е повода да върнем и по-големите възпитаници в клас. България употребява всяка една ваксина, която идва у нас. Очевидно е, че има проблем с количествата ваксини и доставките им. Този проблем не е единствено за България, а и за целия Европейски Съюз и Европейска комисия. Аз не запознат съм ваксини и не мога да разясня тематиката, само че сигурно историята за имунизациите на Астра-Зенека и майката на Ева Майдел е нечиста сделка и политическа дъвка. Ваксините се поръчват от Европейска комисия и няма по какъв начин ние тук в България да се съберем и да решим да закупим ваксини тъкмо и единствено от тази компания ", безапелационен бе вицепремиерът.

"Опасно е да се твърди в задатък, че изборите ще са нечестни. Това ерозира демократичния развой. На мен ми е забавно какво ще каже някой, който в този момент твърди, че изборите ще са нечестни, а на 4 април вземе, че ги завоюва. Няма нито един аргумент за това, че изборите ще са нечестни. Аз показах мнението си, че видеонаблюдението в секциите е допустима мярка. За другите две ограничения - отдалечено електронно гласоподаване и гласоподаване по пощата би трябвало да се внимава доста, тъй като и двете варианти крият големи опасности. Всички видяхме какво се случи в Съединени американски щати и по какъв начин там гласоподаваха по пощата хора, които са умряли 2003 година. Какво ще стане, в случай че тук се случи това? Една такава обстановка ще нанесе гибелен репутационен удар върху честността на изборите. Аз желая да чуя оферти, тематики за диспути и полемики, а освен да чувам по какъв начин всички са против ГЕРБ ", разяснява Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител тематиката за идните парламентарни избори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР