Отмяната на прибързаното решение за либерализация на пазара на електроенергия

...
Отмяната на прибързаното решение за либерализация на пазара на електроенергия
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова: Трябва да защитим въглищните региони и хората, които работят в тях

„ Отмяната на прибързаното решение за либерализация на пазара на електрическа енергия е борба, която народните представители на „ Българска социалистическа партия за България “ изведоха до дъно. Това беше направено за отбрана на българските семейства и по този метод се предотврати повишението на цената на тока от 1 юли, което се очакваше. “ Това съобщи евродепутатът от Българска социалистическа партия и претендент за нов мандат Цветелина Пенкова в ефира на бТВ Радио.
По думите ѝ Брюксел не е оказвал напън върху България за решението за либерализация на пазара, а подобен ангажимент е бил стихотворец независимо от ръководството на сглобката. „ Никой в Брюксел не желае да излага на риск жителите на която и да е европейска страна, изключително когато сме в обстановка на много сериозна рецесия във връзка с цените на електрическата енергия в цяла Европа “, уточни Пенкова.
Според нея неналичието на дълготрайна тактика във връзка с енергетиката в България е причина за непредвидимостта на цената на електрическа енергия в страната. „ Ние постоянно сме се борили за един уравновесен микс, който е формиран от базова енергийна мощ, каквато е нуклеарната енергетика, възобновими източници на сила и въглища. За да има един подобен уравновесен микс, който подсигурява предвидимост на цените, е нужен сериозен проект в енергетиката, който сега липсва на национално равнище “, изясни Цветелина Пенкова.
Тя дефинира като голям триумф признаването на нуклеарната енергетика за зелена, устойчива и стратегическа технология за Европа. „ Ядрената енергетика беше тематика табу, която не се дискутираше в последните няколко десетилетия в Европа и с цел да се доближи до това решение, положихме извънредно огромни старания, с цел да убедим някои от по-скептичните страни, като Германия “, акцентира Пенкова.
По думите ѝ това значи, че този бранш има бъдеще и ще се развива, а за България - обезпечени по-ниски цени на електрическата енергия и развиване на нуклеарните мощности, в което страната ни има съществени обичаи и стратегическо преимущество.
„ По отношение на въглищните райони би трябвало да има проект какво, по какъв начин и в какви периоди ще се случва. Въглищната енергетика е от стратегическо значение за националната сигурност на България, защото е основана на единствената локална суровина, от която имаме налични количества и би трябвало да я защитим. Още по-важно е, че би трябвало да подсигуряваме обезпечаване на хората, работещи в този бранш “, сподели още Пенкова.
Евродепутатът от Българска социалистическа партия разяснява своя втори огромен триумф в правенето на първото европейско законодателство за стартъпи. „ То слага в законова рамка стартъпите като юридическо сдружение в Европейския съюз. Това значи, че всички млад бизнесмен може да осъществя подобен план във всяко едно кътче в Европейски Съюз, има достъп до финансиране и е предпазен от закона. Досега това не беше по този начин “, изясни Пенкова.
По думите ѝ това е политика, която дава действителна опция на младежите да намерят своята реализация в България.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР